Societat 24/11/2020

El Govern intervé la residència Amadiba 325, amb 8 dels 10 usuaris contagiats

Salut tindrà el control de la gestió sanitària assistencial durant els pròxims 20 dies

Ara Balears
2 min
200327 - Coronavirus , Hospital Son Llatzer - IB 04

PalmaLa Conselleria de Salut i Consum ha ordenat la intervenció de la residència per a persones amb discapacitat Amadiba 325 de Palma. Segons han informat a través d'un comunicat, al centre s'hi ha detectat un brot que afecta 8 dels 10 usuaris i 3 treballadors. Salut ha informat, a més, que tots els residents han estat avaluats i estan aïllats en el centre.

D'aquesta manera, Salut tindrà el control de la gestió sanitària assistencial de la residència i els seus usuaris durant, com a mínim, els pròxims 20 dies. El personal, l'equip directiu i la titularitat d'aquest centre, així com els mateixos residents, es regiran per les instruccions, ordres i disposicions de la coordinadora en els processos relacionats amb el covid-19.

Segons ha informat Salut a través d'un comunicat, aquest diumenge es varen detectar dos casos positius a la residència i iniciaren el procés de cribratge del centre. Durant aquestes proves, es diagnosticaren un total de 9 positius més. Arran d'aquesta situació, el Govern ha decidit intervenir en la gestió de la residència per evitar l'expansió del coronavirus a tots els usuaris i treballadors.

Cal recordar que el Govern ha intervingut, fins ara, dues residències de persones amb discapacitat, totes dues durant la segona onada: Amadiba 325 i Sa Nova Residència del Patronat Joan XXIII (Inca). Pel que fa a les residències de gent gran, des de l'inici de la pandèmia la Conselleria de Salut de les Illes Balears n'ha intervingudes 9. Durant la segona onada ha intervingut les residències de Bell Entorn, Sèniors Inca, DomusVi Can Carbonell, DomusVi Santanyí, la residència de l'Hospital de Llevant, la residència Reina Sofia (Eivissa) i Es Ramal (Menorca), mentre que durant la primera onada va intervenir les residències Oasis i DomusVi Palma.

stats