Societat 02/01/2022

El govern espanyol defensa l'actuació d'Aena davant la fuga de més de 20 passatgers a Palma

L'executiu determina que es "va complir amb les responsabilitats que es preveuen per a assistències en aeronaus davant d'incidències sanitàries"

ARA Balears
2 min
Els avions aturats aquest divendres a l'aeroport de Palma.

PalmaEl govern espanyol ha defensat l'actuació que va dur a terme Aena durant l'incident que hi va haver a l'aeroport de Palma en el qual més de 20 passatgers van fugir de l'avió. Segons ha explicat Europa Press, l'executiu ha contestat així al senador del Grup d'Esquerra Confederal Carles Mulet.

Concretament, han detallat que a les 18.34 h del 5 de novembre, la torre de control va avisar el centre d'operacions que s'havia de desviar un vol de la companyia Air Arabia que cobria el trajecte Marroc-Estambul a causa d'una emergència mèdica d'un passatger que hi anava a bord.

En aquell moment, expliquen, es van iniciar totes les actuacions que estan previstes en el procediment, i destaquen que "en cap de les comunicacions abans o després de l'aterratge no es va posar de manifest que hi hagués algun problema amb els passatgers que requerís que s'activassin protocols o procediments de seguretat".

A les 18.45 h l'avió va arribar a l'estacionament 115 i els serveis mèdics de l'aeroport van accedir a l'aeronau per avaluar l'estat del passatger i van determinar que l'havien de dur a un centre sanitari després de determinar que estava patint una hiperglucèmia i que el seu estat podria empitjorar.

Una vegada que el van evacuar, continuen explicant, "utilitzant la força contra la tripulació i el comandant", 24 passatgers van aconseguir sortir de l'avió i anar cap a la plataforma de l'aeroport. Des d'aquell moment ja no es tractava d'una emergència sanitària, sinó d'un incident de seguretat que obligava a adoptar una sèrie de decisions per garantir la seguretat de l'aeroport.

Va ser per això que a les 20.30 h es van cancel·lar tots els vols fins a les 23.10 h, quan es va certificar que no hi havia cap perill. En aquell temps, es van ajornar 48 vols i se'n van cancel·lar 33 més.

D'aquesta manera, el govern estatal determina que totes les actuacions que va fer el gestor aeroportuari "van complir amb les responsabilitats que es preveuen per a assistències en aeronaus davant d'incidències de caràcter sanitari i amb els protocols establerts".

stats