Societat 06/11/2021

Acusaran de desordre públic els passatgers detinguts de l'avió que va aterrar d'emergència a Palma

Per ara hi ha 12 persones arrestades, però encara en cerquen 12 més

ARA Balears
2 min
Els avions aturats aquest divendres a l'aeroport de Palma.

PalmaEls 12 detinguts que viatjaven a l'avió que aquest divendres vespre va aterrar a l'aeroport de Palma per una emergència mèdica d'un passatger i que van aprofitar aquest moment per abandonar Son Sant Joan seran acusats per desordre públic i per entrar de manera irregular a Espanya. A més, segons ha informat Europa Press, els podrien imputar altres delictes, ja que la seva fugida va suposar que se suspenguessin les operacions aèries durant tres hores i mitja.

Fins ara els cossos policials de les Illes han detingut 12 persones, però encara en cerquen 12 més. En principi, les 24 persones involucrades en aquest succés són homes marroquins, excepte un, que és palestí.

Cal recordar que els fets van començar quan un vol que tenia la destinació Marroc-Turquia va haver de fer un aterratge a causa de l'emergència mèdica d'un passatger per un problema de diabetis al voltant de les 20.30 h d'aquest divendres. Però en el moment de fer l'evacuació, diversos passatgers van abandonar l'avió, per la qual cosa van haver de tancar les pistes.

Precisament, aquest dissabte la delegada del govern espanyol, Aina Calvo, ha qualificat la situació "d'inèdita, mai abans vista en cap punt aeroportuari espanyol". A més, ha remarcat que una de les coses que falten per saber és si els fets estaven planejats o si van ser aïllats.

Protocols d'emergència i expedients de devolució

Calvo s'ha referit a l'aterratge d'emergència i ha explicat que és habitual que es rebin sol·licituds d'aterratge per raons mèdiques, ja que Son Sant Joan és un aeròdrom sanitari internacional. "El que és insòlit", ha afegit, "és que amb una persona que es troba malament i el seu acompanyant, 21 persones acabin corrent per les pistes, perquè això posa en risc el trànsit aeri".

A més, ha precisat que "el comunicat mèdic de la persona que va atendre el passatger, suposadament, malalt a l'avió i que motiva que sigui traslladat en un ambulància fins a Son Llàtzer indica que la persona no es trobava bé". No obstant això, i atès que el passatger va rebre l'alta mèdica després d'haver estat explorat a l'hospital, Calvo ha assenyalat que "una vegada acabin les recerques s'analitzarà tot el que sigui necessari".

stats