Societat 06/11/2021

L'aeroport de Palma reprèn els embarcaments dels vols suspesos després de tancar el trànsit aeri

Diversos passatgers s'han fugat d'un avió en el moment que feien una evacuació per motius sanitaris, fet que ha obligat a aturar els aterratges i enlairaments

2 min
Passatgers a les portes d'embarcament esperen els seus vols.

PalmaL'aeroport de Palma comença a recuperar la normalitat, després d'haver hagut de suspendre el trànsit aeri durant prop de tres hores per motius de seguretat, i reprèn els embarcaments d'alguns dels vols que s'havien endarrerit. Segons ha informat la Guàrdia Civil, un vol que tenia la destinació Marroc-Turquia ha hagut de fer un aterratge a causa de l'emergència mèdica d'un passatger per un problema de diabetis al voltant de les 20.30 h. Però en el moment de fer l'evacuació, diversos passatgers han abandonat l'avió, per la qual cosa han hagut de tancar les pistes.

El compte de Twitter de controladors aeris ha informat també que diversos vols s'han hagut de desviar. Segons ha assenyalat Última Hora, a conseqüència del tancament de Son Sant Joan, els vols amb destinació a Mallorca han anat cap a altres aeroports propers, com el de Menorca, Eivissa i altres de la Península.

Pel que fa als que tenien previst sortir de Palma, molts han hagut de desembarcar de l'avió on es trobaven i altres encara esperen a les portes d'embarcament. "Ens han dit que hi havia unes persones que havien saltat d'un avió. Ara nosaltres estam intentant gestionar canvis de vol", ha explicat a alguns mitjans Peter, un testimoni que es troba a l'aeroport. Segons ha apuntat, el personal de l'aeroport els ha comunicat "que havien de trobar aquestes persones i que les podien trobar en una hora o en quatre" i els han donat llibertat per "esperar o gestionar canvis de vols".

Aeroport de Palma

La situació dins l'aeroport

Marta Terrasa, una passatgera que havia d'agafar un vol cap a Barcelona a les 21.45 h, ha assegurat en declaracions a l'ARA Balears que "ningú ha sortit a dir res" i que només ha pogut saber que l'aeroport estava tancat, però no els motius. "Una amiga m'ha dit que miràs el Twitter per veure el que estava passant", explica. "Tothom ja està estirat en terra, famílies senceres també", assenyala.

Segons explica Terrassa, des de la porta d'embarcament a la zona D de l'aeroport, la principal preocupació ha estat trobar alguna cosa per sopar. "Quan el senyor Burger King s'assabenti dels doblers que està perdent, enviarà algun matat que vengui a obrir", se sent en una conversa telefònica de fons. La major part de la gent s'ha concentrat a la zona de menjar o fent coa a les màquines expenedores durant les hores d'espera.

Imatge dels vols endarrerits a hores d'ara a l'aeroport de Palma.
stats