Societat 25/09/2020

El Govern amplia amb 500.000 euros la línia d'ajudes destinada a la millora de la digitalització de la indústria

Un total de 157 empreses han demanat acollir-se a la subvenció respecte de les 88 de l'any anterior

Ara Balears
2 min
Yllanes ha presentat aquest divendres la segona convocatòria d'Idigital.

PalmaEl Govern ha impulsat, a través de l'IDI (Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears), la transformació digital de les empreses industrials amb l'objectiu d'incrementar l'ocupació qualificada del sector, el desenvolupament de palanques competitives per afavorir les exportacions i propiciar un model propi de la indústria del futur. El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, ha anunciat que la línia d'ajuda de la Conselleria destinada a la modernització de l'estructura digital de les empreses s'amplia amb 500.000 euros a causa de l'augment del 178% de sol·licituds que hi ha hagut. Un total de 157 empreses han demanat acollir-se a la subvenció respecte de les 88 de l'any anterior.

El vicepresident ha declarat que aquest increment en les sol·licituds és degut al fet que "davant de les conseqüències provocades pel coronavirus, els sectors productius s'han vist forçats a fer canvis estratègics relatius al seu model de negoci i orienten les seves estratègies cap a la digitalització".

Yllanes ha estat l'encarregat de presentar aquest divendres la segona convocatòria d'ajuts Idigital, amb la qual l'IDI destina 100.000 euros a l'elaboració de plans de transformació digital a les empreses. Aquest ajut permetrà que al voltant de 25 empreses del sector rebin assessorament d'una persona especialista, que elaborarà un pla de transformació digital adaptat a les necessitats de l'empresa. La Conselleria ha destacat que el facilitador digital es reunirà amb les indústries i, un cop detectades les mancances, presentarà un pla que l'empresa podrà posar en funcionament.

Yllanes ha declarat que aquesta iniciativa respon "a la necessitat de digitalització de la indústria balear, sector clau per a la reactivació i la diversificació econòmica de la Comunitat". Segons el vicepresident, "la pandèmia ha fet evident els avantatges de tenir una indústria connectada i 4.0".

El Govern ha assenyalat que una de les principals novetats d'aquesta segona convocatòria d'Idigital és el nombre d'hores de consultoria finançades per l'IDI. A l'edició anterior, el temps de dedicació del facilitador depenia del grau de digitalització de l'empresa, però ara s'homogeneïtza, i tots els participants disposaran de 60 hores de consultoria especialitzada: 12 de presencials, sempre que sigui possible, i 48 en línia.

El cost del Pla de transformació digital per empresa és de 4.500 euros, el 90% dels quals els subvenciona l'IDI a les empreses que hi participen per primera vegada i el 80% si varen formar part de la primera convocatòria, ha apuntat la Conselleria.

Una altra de les novetats d'aquesta convocatòria és que el tràmit per sol·licitar l'ajut també s'ha digitalitzat. Els interessats podran demanar l'ajuda a través de la web de l'IDI i de la seu electrònica del Govern.

stats