Economia 08/06/2020

El Govern destinarà 4,5 milions a impulsar el sector industrial a les Balears

La partida servirà per fomentar nous projectes i consolidar els existents, però també per pagar les despeses corrents dels qui s'acullin a les subvencions

Kike Oñate
2 min
S'enfonsa el sector industrial de les Illes

MarratxíEl Govern està preparant una primera línia d'ajudes per impulsar el sector industrial de les Balears i hi destinarà 4,5 milions d'euros, segons ha anunciat aquest dilluns el vicepresident de l'Executiu i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes. L'objectiu de la iniciativa és "anar reduint la dependència" de les Illes i diversificar l'economia, com ha assegurat el conseller durant una visita a l'empresa Tot Herba de Marratxí amb la presidenta Francina Armengol.

La Conselleria cerca fomentar la creació de nous projectes industrials finançant el 50% de la inversió dels qui vulguin crear una empresa industrial, amb un màxim de 6.000 euros. També preveu consolidar els projectes ja existents aportant-hi un màxim de 15.000 euros. Yllanes també ha comentat que, a més , el Govern subvencionarà el 25% de les despeses corrents –com ara el llum, l'aigua i el lloguer– dels beneficiaris de les subvencions.

D'altra banda, Armengol ha agraït al propietari de Tot Herba, Miquel Àngel Benito, que l'empresa familiar dedicada a la cosmètica natural des de fa quasi 40 anys reaccionàs des del primer moment que va començar la crisi del coronavirus. La presidenta ha valorat que fos una de les 85 empreses que han estat adaptant la seva oferta per crear productes contra el coronavirus, en aquest cas gel hidroalcohòlic per desinfectar. "Tot Herba ha regalat productes a policies i sanitaris; les bones notícies s'han de dir", ha dit Armengol, i ha afegit que és un exemple a seguir a les Balears.

Benito ha donat les gràcies a la clientela que durant tots aquests anys ha estat fidel a l'empresa i ha recordat qur és necessari apostar pel sector industrial balear. Tot Herba segueix els objectius de desenvolupament sostenible fent servir productes autoritzats amb certificació ecològica. A través de la seva fundació i malgrat ser una indústria de perfumeria i cosmètica, "hem mantingut una renúncia expressa a la publicitat sexista a l'ús de la dona com a objecte", segons expliquen fonts de l'empresa.

Tot Herba també fa servir l'aigua de la pluja i elabora els productes amb substàncies fàcilment degradables i minimitzant l'impacte sobre les aigües residuals. Des del 2015 aposten pel subministrament d'energia renovable a través de Som Energia i adquirint un cotxe elèctric que es carrega amb panells solars. De fet, des del 2017 l'empresa es proveeix a través de plaques. L'empresa també integra discapacitats a través d'un programa social.

stats