Societat 20/09/2021

El Govern destina 1,5 milions al desenvolupament científic de l'Estació Jaume Ferrer

El conveni suposarà continuar amb el suport logístic i científic a les activitats de recerca científica en l’àmbit marí

Iván Martín
1 min
L'Estació Jaume Ferrer es troba situada a la zona de La Mola de Maó.

MAÓEl Consell de Govern ha autoritzat la signatura d’un conveni de col·laboració entre la Conselleria de Fons Europeus i el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), a través de l’Institut Espanyol d’Oceanografia (IEO), per a la consolidació i el desenvolupament científic de l’Estació d’Investigació Jaume Ferrer de Menorca. Aquest és el tercer conveni que formalitza el Govern de les Illes Balears en relació amb aquesta infraestructura després del de l’any 2009, que suposà la creació de l’Estació, i del que se signà el 2015 per tal de consolidar-la.

El nou conveni suposarà continuar amb el suport logístic i científic a les activitats de recerca científica en l’àmbit marí de Menorca, desenvolupar els programes de seguiment científic del medi marí i potenciar l’IEO a través de l’Estació. També permetrà la realització de projectes i activitats de recerca i de formació de postgrau destinats a futurs investigadors i tècnics en ciències de la mar.

L’import total del conveni per al període d’execució 2022-2026 és d’1,5 milions d'euros, 816.377 euros dels quals són a càrrec de la Conselleria de Fons Europeus per a la contractació de personal i costos d’execució del projecte. La Direcció General de Política Universitària i Recerca és l’encarregada de tramitar l’expedient. Per la seva banda, el CSIC-IEO aportarà 683.635 euros en concepte d’aportació de personal i cost del vaixell de recerca. A més, ambdues institucions aportaran equipament i material cientificotècnic complementari al que ja existeix a l’Estació Jaume Ferrer.

stats