Societat 08/09/2023

El Govern carrega contra el Pacte: "Hem precintat un edifici de l'IES Xarc i per ventura l'haurem d'apuntalar"

La zona afectada inclou el gimnàs, el laboratori i el taller de tecnologia

2 min
Barreres i estructures per apuntalar, a l'entrada de l'IES Xarc-

PalmaEl Govern ha carregat contra la gestió de les infraestructures educatives feta pel Pacte de Progrés. En acabar el Consell de Govern, el vicepresident i portaveu del Govern, Antoni Costa, ha anunciat que la Conselleria d'Educació i Universitats ha precintat i "probablement haurà d'apuntalar" un edifici annex de l'IES Xarc de Santa Eulària des Riu. "La zona afectada inclou el gimnàs, el laboratori i el taller de tecnologia", ha dit Costa. "El deteriorament és tal, que podria comprometre el benestar dels alumnes i professors", ha afegit.

Màquines de construcció al pati de l'IES Xarc.

Fonts del centre confirmen la situació i expliquen que, amb la vista posada a l'inici del curs escolar, Educació habilitarà un túnel de bastides a l'entrada del centre, "a causa que s'ha de substituir el sòtil de l'accés, que estava oxidat". "Ara per ara, encara no hi ha res muntat, però estan començant a dur les bastides i les màquines, i es preveu que l'obra comenci dilluns".

Trasllat al poliesportiu

Davant aquesta situació, Educació haurà d'habilitar aules modulars i s'ha acordat amb l'Ajuntament de Santa Eulària que els alumnes puguin emprar un poliesportiu municipal per fer-hi les classes de gimnàstica. "El Govern lamenta profundament el nivell de deixadesa de l'anterior executiu en matèria d'infraestructures, a totes les Balears, però especialment a Eivissa".

De fet, aquest dijous el conseller d'Educació i Universitats, Antoni Vera, va anunciar, en el marc de la roda de premsa d'inici de curs, que els esforços pressupostaris en obres es prioritzaran a la pitiüsa major, on el conseller ha estat de visita institucional aquests passats dimarts i dimecres. Allà s'ha reunit amb els equips directius dels centres i també amb representants institucionals.

stats