Societat 13/05/2020

El Govern demana a Aviació Civil que garanteixi la distància de seguretat en els vols

Suggereix que es deixi un seient lliure entre cada passatger, excepte en persones del mateix nucli familiar

Ara Balears
2 min
Un avió s'enlaire a l'aeroport de Palma

PalmaEl Govern de les Illes Balears exigeix a la Direcció General d'Aviació Civil que estableixi unes mesures que garanteixin la seguretat en els vols i que es mantingui la distància correcta entre els passatgers. Així ho ha demanat la Conselleria de Mobilitat i Habitatge a través d'una carta, segons indica en una nota.

En la missiva, el director general de Transport Aeri i Marítim, Xavier Ramis, destaca la "preocupació que tenen els usuaris i les autoritats sanitàries per l'alta ocupació en els vols". De fet, proposa que "s'hauria d'incrementar la separació dels passatgers" i suggereix que es deixi "un seient lliure" entre cada passatger, excepte en persones "del mateix nucli familiar". Si es fa així, només es reduiria "un 25% o un 30% la capacitat total dels vols" i augmentarien les "condicions de seguretat sanitàries".

Aquesta mesura ve arran de les denúncies que es posaren aquest dilluns a diverses companyies aèries per incomplir les mesures de seguretat durant l'estat d'alarma. Per exemple, una passatgera, que volava en el trajecte d'Eivissa - Palma, exposà als agents de la Guàrdia Civil que la capacitat de l'avió era d'uns 70 passatgers i que n'hi viatjaven una seixantena.

La Conselleria recorda que l'ordre el Ministeri de Mobilitat, Transports i Agenda Urbana publicada aquest diumenge en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) considera "suficient" l'ocupació del 50% dels avions per garantir la seguretat. En aquest sentit, assenyala que l'objectiu és "garantir la connectivitat bàsica entre les illes, i es consideren com a servei mínim imprescindible els vols diaris entre Mallorca i Eivissa i Mallorca i Menorca.

En aquest sentit, la Conselleria comenta que, per ara, encara no hi ha cap companyia que hagi planificat l'operativa d'aquest servei mínim de dos vols diaris. Per això, demana a la Direcció General d'Aviació Civil que, "amb tota celeritat" es posin en marxa els mecanismes adequats per tal de garantir la seva prestació.

stats