Societat 01/02/2021

El Govern aprova d'urgència construir una unitat per a pacients amb covid-19 a Son Llàtzer

Es tramitarà com a obra d’interès autonòmic i hi invertirà 1,8 milions d'euros

ARA Balears
1 min
L'hospital de Son Llàtzer

PalmaEl Consell de Govern ha aprovat aquest dilluns construir una nova unitat per tractar-hi pacients de covid-19. El projecte ha estat declarat d'interès autonòmic i costarà 1,8 milions d'euros. El Servei de Salut afirma que les obres permetran "millorar les prestacions del centre hospitalari durant el temps de pandèmia".

La reforma afectarà les plantes 3 i 4 de la zona quirúrgica, on es construirà una unitat de cures intermèdies amb nou boxs. El projecte preveu una actuació integral en una superfície total de 804,55 m², on es construiran la nova unitat amb capacitat per a nou llits i una sala tècnica per situar-hi el climatitzador.

D'altra banda, el Consell també ha autoritzat la compra de 15 ultracongeladors de -20ºC més, per 185.406 euros. Aquests serviran per guardar les vacunes contra el covid-19. La inversió es fa a través del fons europeu pel desenvolupament regional (Feder).

Cal recordar que aquest dimarts arribaran les 5.985 dosis de Pfizer i les 900 de Moderna que haurien d'haver arribat divendres passat. La previsió del Govern és acabar de vacunar amb la segona dosi els usuaris i treballadors de residències de gent gran. Seguidament, serà el torn de la segona dosi del personal sanitari.

stats