Societat 15/02/2021

El Govern farà una desescalada per sectors les properes setmanes

El conseller de Model Econòmic, Turisme i treball, Iago Negueruela, apel·la a la precaució i recorda que la pressió hospitalària encara és elevada

2 min
Cadires d'un bar tancat a causa de les restriccions per frenar la pandèmia

El portaveu del Govern i conseller de Model Econòmic, Turisme i treball, ha assenyalat aquest dilluns que l'Executiu farà una desescalada per sectors al llarg de les properes setmanes, encara que ha apel·lat a la prudència perquè la pressió hospitalària és elevada i les Balears també s'enfronten a l'amenaça de noves soques de la pandèmia, com la britànica. "Hi ha tres aspectes clau. En primer lloc, la pressió sanitària, que encara hi és. En segon lloc, la presència de la soca britànica, que requereix mesures especials de protecció. I, en tercer lloc, el fet que tots els experts demanen que la desescalada sigui molt lenta, que hi hagi prudència", ha explicat. "S'està millorant, però encara hem de tenir precaució", ha afegit.

Negueruela ha defensat l'eficàcia de les mesures restrictives, encara que "han suposat un sacrifici enorme per a molts sectors econòmics, empreses i treballadors". "Les restriccions estan donant resultats, però la pressió sanitària té un procés més llarg", ha continuat, a més de recordar que gairebé tot Europa està en alerta per la soca britànica, que és més restrictiva. El conseller ha fet referència a les mesures que s'estan aplicant a països com Grècia, Alemanya o Portugal.

Així les coses, el conseller ha reiterat que la desescalada serà lenta i progressiva, com reclamen els experts. "Les coses s'estan fent bé, s'està fent una desescalada i l'anirem fent per sectors al llarg de les pròximes setmanes", ha dit. Sobre la presència a les Balears d'altres soques que no siguin la britànica –la brasilera o la sud-africana"– Negueruela ha comentat que de moment no se'n té constància, encara que el Govern ho està vigilant.

El conseller també ha fet referència a la posició dels socis de Govern pel que fa a la vacunació de càrrecs polítics el 27 de desembre i ha indicat que "es continuarà treballant" sobre aquestes qüestions. "Els socis del Pacte expressen les seves posicions, però la principal preocupació ara és tenir vacunada la població com abans millor". Quant a l'arribada de vacunes a les Balears, Negueruela ha recordat que es tracta d'una estratègia a escala europea.

stats