Economia 15/02/2021

Mallorca reobre les grans superfícies sense aglomeracions

Aquest dilluns, els centres comercials han recuperat l'activitat amb un aforament del 30%

i
Ara Balears
2 min
Interior del centre comercial Porto Pi de Palma. / ISAAC BUJ

Aquest dilluns les grans superfícies de Mallorca han pogut tornar a obrir les portes després del tancament total, que ha durat cinc setmanes, una mesura que el Govern balear va aprovar per poder fer front a la pandèmia. Els centres comercials ho han pogut fer, però, amb una limitació d'aforament del 30% i amb la prohibició d'obrir els caps de setmana, en cas que no venguin productes bàsics, com de farmàcia o alimentació.

La reobertura s'ha viscut amb molta normalitat i no hi ha hagut aglomeracions, segons ha pogut comprovar l'ARA Balears passejant per dos destacats centres comercials de la ciutat de Palma: Porto Pi i El Corte Inlgés. Ambdós centres han controlat, des de primera hora, els accessos a l'interior i han notat com la majoria de vendes registrades aquest dilluns han estat de tèxtil, encara que sí que s'ha pogut veure alguna coa puntual. Fernanda, dependenta de la joieria Dakarai, ubicada al passadís central d'una de les plantes del centre comercial Porto Pi, ha explicat que el centre ha estat desert pràcticament tot el dia i no ha vist gaire trànsit de persones. "La gent està perduda amb tants canvis i restriccions i, segurament, té por", explica.

A l'horabaixa, una parella de joves caminava pel centre amb unes quantes bosses a les mans. Expliquen que feia dies que esperaven poder tornar a passejar per un centre comercial. "Teníem ganes de tornar aquí, era una rutina que fèiem abans de la pandèmia, una vegada a la setmana anàvem a mirar tendes. Avui estam contents de poder-hi tornar", asseguren.

A El Corte Inglés han tornat a l'activitat amb molta "calma", segons han explicat fonts consultades. La sabateria i el tèxtil són les seccions que han fet més vendes, a pesar que els darrers quinze dies han pogut continuar venent teixit bàsic d'hivern als clients. A més, alguns botiguers han destacat que hi ha hagut gent que ha vingut a canviar els regals de Nadal, ja que no ho havien pogut fer fins ara.

La majoria de botigues han continuat fent descomptes de rebaixes, algunes de fins al 70%, i han mantingut cartells on es podia llegir: "Ofertes increïbles" o "ofertes límit", entre d'altres. Pel que fa a l'aforament, molts han col·locat un paper a l'entrada informant de la quantitat de gent que podia entrar a l'establiment. El Corte Inglés també ha instal·lat a l'entrada panells informatius on els clients poden consultar a temps real la quantitat de gent que hi havia dins el centre i els nivells de CO2.

Recordem que aquest dilluns la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha recomanat a la població que evitàs concentrar-se als centres comercials en el primer dia d'obertura i els instava a anar-hi altres dies de la setmana. Armengol ha reclamat, en el seu compte de Twitter, "sentit comú i prudència per evitar les remuntades del virus i avançar".

stats