Societat 10/09/2023

El GestIB envia una comunicació bilingüe: "Es vesteixen de pagesos, però no estimen la nostra llengua"

La Conselleria d'Educació assegura que es tracta d'un missatge puntual, per respondre de manera unificada les consultes per una incidència

1 min
El missatge rebut pels centres.

PalmaEl GestIB, l'eina de gestió educativa de les Illes Balears, ha enviat aquest divendres un missatge en català i en castellà. Malgrat que, segons expliquen fonts de la Conselleria d'Educació, ha estat un enviament puntual, per resoldre les consultes per una incidència, diferents docents han contactat amb l'ARA Balears per mostrar sorpresa i molèstia davant el fet que no s'enviàs únicament en la llengua pròpia.

El missatge del GestIB diu: "Amb el canvi constant de les versions dels sistemes operatius dels dispositius mòbils, s'ha decidit no mantenir l'app GestIB. Tot i això, es pot continuar emprant l'app afegint l'aplicació a la pantalla d'inici del mòbil seguint les instruccions disponibles al següent enllaç".

Sorpresa entre els docents

L'enviament en castellà del missatge, malgrat ser puntual, ha generat una resposta contundent per part d'alguns docents. "Em pareix una baixada de calçons per tenir contents certs sectors", explica una mestra d'un centre del nord de Mallorca. "Després es vesteixen de pagesos, però no estimen ni la nostra llengua ni la nostra cultura", afegeix.

Un altre docent té una opinió semblant. "Em pareix vergonyós que la Conselleria d'Educació enviï les informacions als centres i als docents en català i en castellà, en lloc de fomentar l'ús de la nostra llengua. Menys vestir-se de pagesos i més accions reals en defensa de la nostra llengua i la nostra cultura". Ambdós missatges reflecteixen un ambient tens que aquest mitjà ha percebut en els darrers dies en un sector dels docents que estan a l'expectativa davant els moviments que pugui fer Educació a partir d'ara, i responen amb contundència davant qualsevol acció.

stats