Societat 13/04/2022

Gènova tindrà casal de barri propi el 2023

L'Ajuntament de Palma també ha anunciat que la nova plaça de Sant Jordi serà una realitat a principi de l'any que ve

ARA Balears
1 min
Neus Truyol ha explicat aquest dimecres els projectes que es faran a Gènova.

PalmaLa regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha anunciat aquest dimecres que el nou casal sociocultural de Gènova i la nova plaça de Sant Jordi seran una realitat el 2023. "Hem avançat en dos projectes de barri que són demandes veïnals històriques", ha dit Truyol després de la reunió de la Junta de Govern de l'Ajuntament.

Part del finançament en ambdós casos prové del fons de la llei de capitalitat, mentre que l'altra part vindrà de recursos municipals, ha explicat Cort.

Les obres del nou casal sociocultural tindran un cost d'1,6 milions d'euros. "Tenir un casal de barri, una biblioteca en millors condicions i un espai per a l'associació de gent gran també era una demanda molt important dels veïns d'aquesta barriada", ha manifestat Truyol. A més, ha subratllat que el projecte es va dissenyar "amb un procés participatiu".

El Consistori ha assenyalat que un dels requisits que compleix el projecte és que no es perdi espai de la plaça de Sant Salvador, motiu pel qual l'equipament aprofita el desnivell que hi ha i es fa a una zona inferior. A més, els dos patis que hi haurà al voltant de l'edificació, la qual tindrà uns 500 metres quadrats, permetran que s'aprofiti la llum natural. La proposta de licitació inclou que les obres s'executin en 12 mesos, i aquest termini farà possible que el nou casal de barri, centre de gent gran i biblioteca estiguin enllestits el 2023.

Pel que fa a la nova plaça de Sant Jordi, s'han adjudicat les obres per valor de 430.000 euros. El període d'execució previst és de nou mesos. Els veïns podran gaudir d'aquest espai a principi de l'any que ve.

stats