Societat 02/08/2021

Formentera també haurà de tancar la restauració a la 1 h i limitar el nombre de persones per taula

El Consell de Formentera ja ha demanat que es revisi la mesura de tancar abans els establiments

ARA Balears
1 min
Imatge d'establiments de Formentera quan l'illa estava en el nivell 1 d'alerta sanitària.

PalmaFormentera tindrà, a partir de dissabte, les mateixes restriccions que la resta de les Illes. N'ha informat aquest dilluns a Formentera el conseller d'Habitatge i Mobilitat, Josep Marí, que ha explicat que, després que s'aprovi en Consell de Govern, els bars i restaurants de Formentera també hauran de tancar a la 1 h i hauran de limitar el nombre de persones per taula, amb un màxim de quatre a l'interior i vuit a l'exterior. A més, les platges romandran tancades de les 22h a les 6 h.

Segons ha informat Europa Press, el conseller ha defensat aquestes noves mesures i ha remarcat que la pretensió del Govern és "unànime" a l'hora d'adoptar mesures per "salvar vides" i per controlar l'evolució de la pandèmia, que continua amb nivells "molt elevats".

Tot i això, la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha insistit que les mesures han de "ser coherents i justes", però sobretot "efectives". En aquest sentit, ha reconegut que ja han demanat que es revisi la reducció horària, ja que pot ser "contraproduent" pel fet que a l'illa mai s'hi havien botellades fins ara que hi ha aquesta mesura. Ferrer ha tornat a demanar que s'augmentin els reforços a l'illa, també per part del servei d'Emergències, per ajudar al compliment de la normativa anticovid.

Així mateix, Marí ha recordat que a Mallorca la incidència a 14 dies se situa en 903 casos per cada 100.000 habitants; a Menorca, en 811 casos; a Eivissa es manté en 1.750 casos i a Formentera n'hi ha 873. A més, Ferrer ha confirmat que, en aquests moments, a Formentera hi ha 109 casos actius de covid-19. Pel que fa a la taxa de positivitat, és d'un 12,85%, un percentatge que triplica els paràmetres que es varen registrar el mes de juny.

stats