Societat 26/08/2019

Foment investigarà l'accident aeri d'Inca

Quatre tècnics del Ministeri arriben aquest dilluns a Mallorca

Maria Llull
2 min
Els representants de les principals institucions de les Balears durant el minut de silenci que s'ha fet aquest dilluns per les víctimes de l'accident aeri d'Inca.

PalmaQuatre tècnics de la Comissió d'Investigació d'Accidents i Incidents d'Aviació Civil del Ministeri de Foment arriben a Mallorca aquest dilluns per tal d'investigar les causes de l'accident aeri d'Inca, que causà aquest diumenge la mort de 7 persones. Així ho ha anunciat el delegat del govern espanyol en funcions, Ramon Morey, després del minut de silenci que ha guardat el Govern balear a les portes del Consolat de Mar, juntament amb els representants d'altres institucions, com el Consell de Mallorca i el Parlament.

"Són especialistes molt qualificats que venen sense data de sortida per determinar les causes de l'accident", ha explicat Morey. En paral·lel, la causa judicial i les investigacions de la Guàrdia Civil sí que tractaran d'esbrinar les responsabilitats del tràgic sinistre.

El delegat del govern espanyol en funcions, Ramon Morey

"Els tècnics de Foment examinaran totes les peces, per petites que siguin, les quals ara estan custodiades per la Guàrdia Civil", ha comentat Morey, que també ha indicat que a hores d'ara l'escenari està "tancat perquè no es contamini". "La comissió treballarà tant de temps com sigui necessari", ha afegit, i després proposarà "les mesures de millora necessàries" perquè fets com aquests no es tornin a repetir.

Per part seva, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha reiterat "el condol, respecte i acompanyament" de l'executiu als "familiars i amics" de les víctimes de l'accident. "És una situació absolutament dramàtica i la lamentam molt", ha afegit.

Minut de silenci a Inca

L’Ajuntament d’Inca ha convocat avui matí, a les 12.00 hores, un minut de silenci a la Plaça d’Espanya, just davant l’edifici consistorial, en senyal de dol i com a mostra de solidaritat amb les 7 víctimes mortals de l’accident aeri ocorregut ahir. L’acte ha estat presidit per Maria del Carmen Oses, primera tinent de Batle de l’Ajuntament d’Inca, juntament amb altres membres de la corporació municipal. "Volem transmetre el nostre sentit condol i tot el nostre suport als familiars i amics de les víctimes", ha declarat Oses. La tinent de Batle ha volgut agrair també la col·laboració ahir de tots els veïnats de la zona.

Han participat en el minut de silenci en memòria de les víctimes de l’accident aeri un centenar de inqueres i inqueres, que també han volgut transmetre força i ànims als familiars i amics de les víctimes mortals.

stats