Conflicte legal
Societat 27/08/2022

Les filles de Paul Newman denuncien la fundació del seu pare per mala gestió

Critiquen que els han reduït a la meitat l'assignació per fer donacions benèfiques

2 min
Fotograma de Veredicte final, dirigida per Sidney Lumet i protagonitzada per Paul Newman.

BarcelonaDues de les cinc filles de Paul Newman, Elinor i Susan Newman, han interposat una demanda contra la fundació que porta el nom del seu pare després que el consell d'administració reduís a la meitat l'assignació econòmica anual que rebia cada una d'elles per fer donacions a organitzacions benèfiques. Arran de la decisió del consell, cada una de les filles Newman rebrà 200.000 dòlars l'any en comptes dels 400.000 que rebien fins ara.

Les germanes asseguren que Newman's Own Foundation està atacant el llegat del seu pare. Les dues filles del mític actor de Hollywood argumenten que la retallada en les seves assignacions és una manera d'ignorar les últimes voluntats del seu pare. "Els anys que han transcorregut des de la mort del senyor Newman han consistit en una dinàmica constant de desconsideració cap a les instruccions i les intencions del senyor Newman per part de les persones que ostenten el control. A aquest fet se li sumen una mala gestió i una sèrie d'escàndols i pràctiques qüestionables", detalla l'escrit de la demanda.

El protagonista d'El cop va crear la Newman's Own Foundation el 2008, tres anys abans de morir. La institució es finança amb els beneficis que produeix la companyia de productes alimentaris Newman's Own, posada en marxa per l'actor i l'escriptor A.E. Hotchner el 1982. Un cop pagats els impostos, l'empresa dona tots els seus guanys a la fundació, que té diversos programes educatius.

Les filles de Newman, que no formen part de la junta directiva de la fundació, demanen una compensació en concepte de danys d'1,6 milions de dòlars, uns diners que volen donar a diferents iniciatives solidàries. A més, també reclamen que el jutge exigeixi a la fundació el deure de complir i funcionar segons els desitjos del seu pare.

Les altres tres filles de Newman, així com la seva viuda, l'actriu Joanne Woodward, no estan implicades en el procés judicial. Paul Newman es va casar dues vegades: la primera amb Jackie Witte, amb qui va tenir tres fills —Scott, mort de sobredosi el 1978; Susan, i Stephanie—, i la segona amb Joanne Woodward, a qui va conèixer el 1953 i amb qui va estar casat fins que va morir. Newman i Woodward, una de les parelles més mítiques i estables del Hollywood clàssic, van tenir tres filles: Elinor, Melissa i Claire.

stats