Societat 28/06/2021

Els estudiants confinats a l'hotel de Palma pel macrobrot de covid acusen el Govern de "segrestar-los"

Una família ha denunciat la directora general de Salut Pública per detenció il·legal i prevaricació

2 min
Estudiants confinats a l'hotel Bellver de Palma

PalmaContinua la polèmica entorn del macrobrot originat a Mallorca durant els viatges d'estudis d'alguns centres educatius de la Península. Alguns dels estudiants que estan confinats a l'hotel pont covid Palma Bellver han fet servir les xarxes socials per acusar el Govern balear de "segrestar-los" i reclamar que s'acabi l'aïllament i els deixin o bé tornar a casa o gaudir del seu viatge a l'illa. Amb el hashtag #SecuestroGobiernoBalear, els estudiants s'han organitzat per denunciar la situació que vivuen i queixar-se, a més, del tracte que reben tant per part de l'Executiu illenc com de la Conselleria de Salut de les Illes Balears.

Una de les primeres publicacions, que ha estat de les que més repercussió ha tingut, ha estat la d'una jove que denunciava que tant el Govern com Salut es negaven a donar-li cap mena d'informació i criticava que, tot i haver donat negatiu en la prova PCR, no la deixaven partir a fer la quarantena a casa i l'obligaven a quedar a l'hotel. En aquest cas, l'estudiant acompanyava la seva denúncia de l'amenaça de no tornar mai més a Mallorca després del tracte rebut durant aquest viatge.

Uns altres estudiants han decidit utilitzar els vídeos com a eina de crítica i denuncia al Govern balear i les autoritats competents en aquest cas. També amb el hashtag #SecuestroGobiernoBalear denuncien que és "il·legal que les autoritats els tanquin dins un hotel i no els permetin sortir". "Ens tracten com a conillets d'Índies per als seus experiments i fan amb nosaltres el que volen" ha remarcat. A més, també han criticat la "manca de comunicació" entre hotels, agències, monitors, Salut, el Govern i els estudiants i han remarcat que els grans perjudicats són ells que no sabien res i ara viuen en una situació que no saben res de què passarà ni com seran els pròxims dies.

Per altra banda, a banda del "segrest" i la "manca d'informació", també han denunciat les condicions en les quals estan a l'hotel. Segons ha denunciat més d'un usuari a través de Twitter, alguns dels estudiants aïllats a l'establiment turístic "es queden sense menjar" i no es cobreixen les necessitats bàsiques.

Per la seva banda, la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez contradiu algunes de les versions dels estudiants i remarca que els que són allà "han donat el seu consentiment per traslladar-los-hi". Gómez ha explicat que aquest consentiment el poden haver atorgat els pares, els tutors o ells mateixos, en cas que siguin majors de 16 anys, que és quan s'obté la majoria d'edat sanitària.

Cal recordar que actualment l'hotel pont covid Palma Bellver acull 175 joves que han tingut relació directa o indirecta amb els casos del macrobrot, 33 dels quals han donat positiu per coronavirus i nou d'ells han hagut de ser ingressats a l'hospital de Son Espases per precaució. La resta de casos positius són asimptomàtics i han quedat aïllats a les seves habitacions per evitar que el brot continuï expandint-se.

Denuncien el Govern

Una família ha denunciat la directora general de Salut Pública, Maria Antònia Font, per detenció il·legal i prevaricació, segons ha informat l'Última Hora. El vicepresident del Govern, José Juan Pedro Yllanes, ha respost que "és una denúncia molt agosarada i estem segurs que tindrà poc recorregut". En aquesta línia, ha defensat la gestió de la directora general, dient que "l'actuació ha estat impecable i d'acord amb la legislació vigent".

stats