Societat 27/06/2021

Nou estudiants peninsulars dels 33 contagiats de covid-19 estan ingressats a Son Espases

El Govern balear ja ha traslladat 175 joves a l'hotel Palma Bellver

ARA Balears
2 min
Joves aïllats a l'hotel pont Palma Bellver.

PalmaFins a 33 joves han donat positiu en coronavirus i nou d'ells han hagut de ser traslladats a Son Espases per precaució, ja que en tenien símptomes. Aquests són els resultats d'una part dels 175 joves que, durant les darreres 48 hores, el Govern ha duit a l’hotel pont covid Palma Bellver per haver tingut relació directa o indirecta amb el brot d'un viatge d'estudis a Mallorca.

Com ja es va informar anteriorment, la Conselleria de Salut i Consum va realitzar un rastreig massiu quan es va tenir coneixement del brot i té detectats un total de 268 joves provinents de Galícia, el País Basc, Andalusia i Madrid, encara allotjats en diversos hotels de Mallorca, que podrien haver tingut una relació directa o indirecta amb el brot.

Precisament després que diferents joves afectats hagin assegurat a diversos mitjans de comunicació que se sentien "segrestats" a l'hotel pont, la consellera de Salut i Consum, Patrícia Gómez, ha declarat que els que són allà "han donat el seu consentiment per traslladar-los-hi". A més, ha explicat que aquest consentiment el poden haver atorgat els pares, els tutors o ells mateixos, en cas que siguin majors de 16 anys, que és quan s'obté la majoria d'edat sanitària".

Pel que fa als 93 estudiants que encara són als seus hotels, Gómez ha explicat que s'ha establert un protocol de control en col·laboració amb la Delegació del govern espanyol perquè quedin aïllats a les seves habitacions mentre s'espera l'autorització paterna perquè siguin traslladats a l'hotel pont, on se'ls faria la prova covid.

En aquest sentit, Gómez ha reiterat que "no es pot consentir que aquelles persones que no se sap si estan contagiades o no agafin un avió i el transport públic". Per això, ha apuntat que "de manera pacífica s'intenta convèncer els joves per no haver de fer trasllats forçosos" i ha lamentat que "dins cada grup que s'ha sotmès a proves diagnòstiques hi ha bastants positius, per la qual cosa els seus companys són contactes estrets".

La consellera també ha explicat que per ara no hi ha constància que hi hagi gent de les Illes contagiada arran del megabrot i ha recordat que aquest cas posa en evidència que un test d'antígens no garanteix que no estiguis contagiat. Així mateix, ha recordat que el Govern no pot impedir la lliure circulació de les persones.

"No podem impedir la lliure circulació en el nostre territori. És cert que tots els instituts han deixat clar que no es feien viatges d'estudis, però els estudiants els han contractat pel seu compte", ha dit.

Un positiu entre 175 treballadors dels hotels

Respecte dels treballadors dels sis hotels principalment afectats, el Govern hi ha realitzat ja un primer cribratge. Dels 175 treballadors sotmesos a prova fins avui, només una persona ha donat positiu en covid-19.

stats