Societat 26/06/2021

Els pares dels joves madrilenys responsabilitzen del megabrot els organitzadors del viatge a Mallorca

Tot i això, els estudiants reconeixen que "la gent es va oblidar completament de la situació"

ARA Balears
2 min
Un sanitari realitza un test d'antígens.

PalmaEls pares dels joves que varen viatjar a Mallorca per celebrar el final de curs han expressat malestar en declaracions a Europa Press i han assenyalat les empreses organitzadores d'aquests viatges com les principals responsables del brot, que ja afecta més de 600 persones. Un dels moments que més critiquen és el concert a la plaça de Toros de Palma, on els joves han reconegut que no es varen respectar les mesures de seguretat i que molts es varen llevar la mascareta, malgrat les indicacions de les autoritats.

Respecte de les responsabilitats, els pares han subratllat l'incompliment de les mesures de seguretat per part de les empreses que organitzen aquests viatges, però també per part dels locals en els quals els joves s'han reunit. Fins i tot, una de les mares ha dit que el Govern balear n'ha fet una mala gestió, perquè hauria d'haver espaiat les arribades dels trajectes, ja que "tots hi han anat de cop" després d'acabar els exàmens.

Els pares entenen que els seus fills també en són responsables, però defensen que és per la "inconsciència de la joventut". Precisament, alguns alumnes madrilenys han reconegut que "la gent es va oblidar completament de la situació" i remarquen que hi havia moments en què no es posaven la mascareta. Una de les joves ha dit que "els principals responsables som nosaltres", perquè els estudiants "varen decidir no complir les normes".

Tot i això, hi ha estudiants que no se senten responsables de la situació i carreguen contra les agències i els organitzadors dels festivals. "No me'n sent culpable perquè he intentat respectar les restriccions".

Cal recordar que des del dia del concert a la plaça de Toros de Palma, que va copar portals digitals la setmana passada, el Govern va començar la instrucció perquè els responsables en pateixin conseqüències legals i econòmiques. De fet, ja s'ha expedientat els organitzadors d'aquell concert, que aglutinava més de 1.000 persones que no mantenien la distància de seguretat ni duien mascareta.

stats