Societat 16/06/2021

Sancionen l'organització d'un festival amb 1.000 persones per incomplir les restriccions a Palma

L'esdeveniment va començar a les 18.30 h a la plaça de Toros, però la Policia Local i els inspectors del Govern no van desallotjar el recinte fins les 22 h

A. T. / M. C.
2 min
La plaça de Toros de Palma, des de defora.

PalmaLa Policia Local de Palma va sancionar dimarts vespre els organitzadors del Reggaeton Beach Festival Erasmus Edition per fer un concert a la plaça de Toros en què no es complien les mesures de seguretat sanitàries. Segons ha informat el cos municipal, a l'esdeveniment –que va començar a les 18.30 h de l'horabaixa– hi havia més de 1.000 persones que no mantenien la distància de seguretat ni duien mascareta.

Els fets, que ha avançat el diari Última Hora, van ocórrer ahir vespre. Agents de la Patrulla Verda de la Policia Local i inspectors de la Conselleria de Turisme del Govern van entrar a la plaça de Toros cap a les 22 h, van desallotjar la gent i van sancionar els organitzadors. La conselleria de Salut i Consum, Patricia Gómez, ha aclarit aquest matí que "els organitzadors van demanar autorització a Salut Pública i se'ls va comunicar que els concerts estan permesos amb unes normes de seguretat, de manera que no necessitaven una autorització expressa". Gómez ha puntualitzat que "havien de complir les normes, que són un aforament de 2.000 persones i que ha d'haver-hi cadires, perquè la gent ha d'estar asseguda amb un metre i mig de distància i amb mascareta".

Sancions de fins a 600.000 euros

En aquest sentit, la consellera ha advertit que "les sancions poden ser d'una gran quantia", tot i que "no haurien d'actuar per les sancions, sinó pel principi de prudència i respecte cap a tots els ciutadans, empresaris i a tothom, que fa un any i mig que estam en una situació molt complicada". Cal recordar que el desembre de 2020 el Govern va endurir les multes per infraccions de la normativa covid.

Aquesta normativa contempla com a greus accions que fins aleshores eren lleus –com ara no portar la mascareta o que els establiments no respectin l'aforament màxim– i comporten multes d'entre 3.001 i 60.000 euros. De la mateixa manera, organitzar festes il·legals o fumar on no està permès –infraccions, que eren greus– comporten sancions d'entre 60.001 i 600.000 euros, perquè van passar a ser molt greus.

"Un concert que es fa sense garanties pot perjudicar totes les persones que ho fan bé. Llavors, des de Salut hem de ser més restrictius per aquelles persones que incompleixen la normativa. Tots els organitzadors d'esdeveniments han de ser conscients del risc que hi ha: tenim variants més contagioses que ens hem de prendre seriosament", ha alertat la titular de Salut.

Gairebé quatre hores de festival

El concert estava promogut per l'agència de viatges de joves Tu Fin de Curso i forma part de la programació del festival anomenat Reggaeton Beach Festival, que s'havia de fer a Mallorca aquest juliol, però que finalment s'ha ajornat al 2022. En l'esdeveniment d'ahir, el RBF Erasmus Edition, va actuar el cantant Maikel Delacalle, qui va difondre a través de les seves xarxes socials imatges en què es pot observar com s'incompleixen les mesures sanitàries.

En total hi varen participar 11 artistes, que varen començar a actuar a les 18.30 h. Tots els cantants llevat del darrer, que tenia previst actuar a les 22.30, van poder pujar a l'escenari, atès que quan el festival va quedar dissolt ja estava a punt d'acabar. Així, els assistents van passar gairebé quatre hores dins el recinte.

Horaris del concert RBF Erasmus Edition.
stats