Societat 22/03/2018

Projecte Home Balears participa en una investigació promoguda per l’ONU

L’entitat presenta l'estudi pioner al món en el tractament de drogodependències i anuncia el concert benèfic del rèquiem de Verdi a la Seu

Aina Solano
3 min
Bonet i Mullor insisteixen que les persones amb perfils d'addicció obtenen en la Comunitat Terapeútica el marc de rehabilitació idoni per superar-la.

PalmaLa importància i necessitat de les Comunitats Terapèutiques en l'estratègia de tractament de les drogodependències basada en el tractament integral biopsicosocial és el més adient per a persones drogodependents amb addiccions greus i dificultats afegides. Aquesta conclusió és la base d’una investigació pionera sobre el tractament d’addiccions afavorida per l'ONU en què participa el Projecte Home i que han presentat aquest dijous el president executiu i el responsable de Metodologia, Avaluació i Estudis de l’entitat, Jesús Mullor i Xavier Bonet.

Mullor i Bonet, mitjançant Projecte Home, representen l’estat espanyol en aquesta investigació, en la qual també participa l’entitat grega Kethea. És un projecte pioner perquè representa un canvi de paradigma en el treball amb les addiccions perquè és la primera vegada que l'ONU reclama la participació d’organitzacions no governamentals en la realització d’estudis d’aquest tipus. A banda d'això, també es innovador el fet que l’Oficina de les Nacions Unides contra la Droga i el Delicte, UNODC, hagi decidit incorporar com a estratègies fonamentals de treball amb les drogodependències la prevenció i el tractament.

L’estudi “es durà a terme amb 500 persones de l’estat espanyol i 500 persones de Grècia, les quals han estat en tractament durant el 2017. L’any 2018 els faran un seguiment i, l’any següent d’haver acabat el tractament, els el faran una altra vegada”, ha detallat Jesús Mullor.

El rèquiem de Verdi més esperat

El president executiu de Projecte Home Balears, Jesús Mullor, acompanyat pel president de l'entitat, Tomeu Català; la presidenta del Rotary Club Palma Ramón Llull, Pilar Abad; el director de l'Orquestra Simfònica, Pablo Mielgo, i el director de la Coral Universitària, Joan Company, ha presentat el concert benèfic del rèquiem de Verdi per a Projecte Home, que tindrà lloc el proper dilluns 26 de març a les 20.30 h a la Seu, a Palma. És un dels concerts "més esperats de l'any", segons que han assenyalat els dos músics, i disposarà d'un cartell de luxe format per la mezzosoprano Nancy Fabiola Herrera, la soprano Maria Ruiz, el tenor Dario di Vietri i el baix Simón Orfila.

Jesús Mullor, Tomeu Català, Pilar Abad, Pablo Mielgo i Joan Company, han presentat el concert de Requiem dilluns.

Joan Company ha manifestat la intenció de la Coral universitària de continuar col·laborant amb Projecte Home i ha recordat que amb "la millor òpera de Verdi, com diuen els musicòlegs, el públic podrà redescobrir la grandiositat i humilitat que té el compositor en aquesta obra". D'altra banda, el director de la Simfònica, Pablo Mielgo, ha destacat que "poder tenir junts tots aquests grans solistes amb les 90 veus de la Coral dirigida per Joan Company, en un lloc tan meravellós com la Seu, per representar una de les grans obres del repertori coral simfònic, és un gran tribut per celebrar aquest creixement en la tasca de Projecte Home".

El president de Projecte Home, Tomeu Català, ha agraït "profundament" la implicació de tots els que faran possible aquest concert, "perquè amb ell podrem fer una nova passa, i tots sabem què suposa que una persona faci una nova passa perquè ha decidit viure en comptes de morir. Aquesta és la més important per a nosaltres".

Les entrades, que costen de 10 a 30 euros, ja són a la venda a Projecte Home, al Rotary Club Palma Ramon Llull i a Ticketmaster.

stats