Societat 08/03/2024

Educació apuja el sou als professors de l'escola concertada

El Consell de Govern també ha aprovat la incorporació de 47 Auxiliars Tècnics Educatius (AT)

1 min
La façana del col·legi de Sant Francesc.

PalmaEl Consell de Govern, a petició de la Conselleria d'Educació, ha autoritzat l'increment de les retribucions del personal docent, el personal cooperativista de les cooperatives de treball associat de l’ensenyament i el personal religiós autònom que pertany als centres concertats. Educació hi aplicarà una increment d'un 0,5% vinculat al PIB, per tal d’igualar la pujada del personal dels centres públics. Aquest augment s’aplicarà respecte de les retribucions vigents a dia 31 de desembre i amb efectes des de l’1 de gener de 2023.

Amb aquesta decisió, "es compleix a l’acord de la Mesa de l’Ensenyament Privat Concertat de les Illes Balears de dia 27 de febrer d’enguany, durant la qual es va acordar aplicar l’increment d'un 0,5% per al personal docent dels centres concertats", assenyala el Govern.

Més alumnes amb necessitats

Per altra banda, el Consell de Govern tambe ha autoritzat la dotació de 47 nous llocs de treball per a Auxiliars Tècnics Educatius (ATE) a les Illes Balears. D'aquests, 19 professionals es destinaran a Mallorca, 14 a Eivissa, 11 a Menorca i 3 a Formentera. L'increment de dotació s’ha aprovat a petició de la Conselleria d’Educació i Universitats, "que aposta per una escola inclusiva de qualitat". "L’augment del nombre d’alumnes amb un diagnòstic de Necessitats Educatives Especials (NEE) i la demanda de les famílies d’escolaritzar els seus fills amb NEE a centres ordinaris implica que els recursos d’ATE disponibles siguin insuficients per donar resposta a una escolarització de qualitat", assenyala el Govern.

stats