Societat 20/01/2024

Educació convoca els directors de la pública per tractar l'elecció de llengua

El mes de novembre una part dels directors de Mallorca es van adherir conjuntament a la campanya 'La llengua no es toca'

1 min
Els directors i directores de Mallorca que han participat a les jornades.

PalmaDimecres la Conselleria d'Educació ha convocat els directors de l'ensenyament públic per parlar de l'elecció de llengua que s'implantarà, si tot segueix el procés previst, el curs 2024-2025. El tema es tractarà en el marc d'una Submesa de Diàleg Permanent amb els directors i Associacions de Directors de l'Ensenyament Públic. Aprofitant la trobada, també s'abordaran altres temes, com la reducció de la burocràcia dels programes de la Conselleria, el respecte a les vacances dels directius i la millora de les infraestructures educatives, entre d'altres.

El mateix dimecres tindrà lloc una Mesa de directors ordinària, en la qual Educació presentarà les instruccions per a la regulació i prohibició dels dispositius mòbils als centres educatius. El document ja es va explicar fa dues setmanes a la mesa de representació de l’alumnat, que es va reunir per primera vegada. També el mateix dia, Educació ha convocat una Mesa Sectorial de l'Ensenyament Públic per parlar de temes diversos, entre els quals hi ha la convocatòria d'interins per al curs que ve. L'elecció de llengua no és a l'ordre del dia en cap dels dos casos.

Contraris al pla de segregació lingüística

Cal recordar que els directors d'escoles de Mallorca ja es van pronunciar conjuntament en contra de la proposta d'elecció de llengua del Govern, pactada amb Vox, i sense consensuar amb la comunitat educativa. La manifestació de suport la varen fer durant les segones Jornades de Lideratge Pedagògic Mallorca-Adipma, que es varen fer a la UIB. Els assistents, en línia amb els claustres participants en la campanya a favor de l'ensenyament en català, es varen fotografiar amb el lema 'La llengua no es toca'.

stats