Societat 21/06/2017

El duc d'Edimburg, ingressat per "precaució"

El marit de la reina Elisabet II, de 96 anys, ha sigut hospitalitzat per una "infecció" derivada d'una malaltia prèvia

Efe
2 min
El duc d'Edimburg amb totes les condecoracions que ha rebut al llarg de la seva vida

LondresEl duc d'Edimburg, marit de la reina Elisabet II, va ser hospitalitzat dimarts a la nit com a "mesura de precaució" a causa d'una infecció derivada d'una malaltia ja existent, ha confirmat aquest dimecres el palau de Buckingham. La notícia de l'hospitalització del príncep Felip es coneix el mateix dia en què la sobirana britànica ha llegit al Parlament el programa legislatiu del govern conservador de la primera ministra, Theresa May.

Abans d'aquest incident, s'esperava que el duc, de 96 anys, acompanyés la monarca en l'anomenat 'discurs de la reina', però, al seu lloc, ha assistit a l'acte el seu primogènit, el príncep Carles de Gal·les, hereu del tron. "El duc d'Edimburg va ser ingressat a l'Hospital King Edward VII de Londres ahir a la nit, com a mesura de precaució, per rebre tractament a causa d'una infecció derivada d'una condició mèdica ja existent", va explicar un portaveu de palau en un comunicat difós als mitjans.

En la nota, el portaveu revela que l'espòs d'Isabel II es troba "de bon humor i se sent decebut per haver-se perdut l'obertura oficial del Parlament i [les curses de cavalls de] Royal Ascot". "El príncep de Gal·les acompanyarà la reina a l'obertura oficial", afegia el comunicat, que va indicar a més que a la monarca "se la manté informada i assistirà, com estava previst, a Ascot aquesta tarda".

El 4 de maig, la Casa Reial britànica va convocar tot el personal del palau de Buckingham -residència oficial d'Isabel II- a una reunió d'emergència per anunciar que a partir d'aquesta tardor el duc es retirarà de la vida pública. No obstant això, el príncep Felip continuarà vinculat a més de 780 organitzacions britàniques que ara presideix o de les quals és membre. Encara que Felip d'Edimburg no accepti ja més compromisos públics, mantindrà els que ja havia contret i puntualment acompanyarà la reina en alguna de les seves aparicions.

La Casa Reial britànica no va aclarir si aquesta retirada està relacionada amb el seu estat físic. El duc es va recuperar d'un problema coronari -obstrucció d'una arteria– el 2011 i d'una infecció de bufeta el 2012.

stats