Societat 07/01/2021

La mel de flors Dolçamar repeteix per tercer any com la millor de l'estat espanyol

L'empresa menorquina vol potenciar les exportacions

Ivan Martin
1 min
El ciutadellenc Antoni Anglada lidera el projecte que ha aconseguit consolidar.

MaóLa de l'empresa menorquina Dolçamar ha aconseguit, per tercer any consecutiu, convertir-se en la millor mel de flors produïda a l'estat espanyol, segons la pàgina web especialitzada mieladictos.com. El seu propietari, Antoni Anglada, s'ha mostrat molt content i assegura que el principal repte de futur és impulsar la comercialització, especialment les exportacions.

"El repte és enorme, però essencial si volem fer una passa endavant en matèria de competitivitat", diu Anglada, qui afegeix: "Els menorquins ja varen exportar mel a final del segle XVIII a Londres, on els comerços més exclusius de la capital britànica demanaven la mel de Menorca i la definien com la més fina d'Europa".

Per competir en el mercat, Antoni Anglada considera bàsic millorar la producció i mantenir la qualitat: "És difícil perquè necessites un preu que et compensi tot l'esforç. Hem mantingut contactes amb distribuïdors europeus, potenciarem noves estratègies digitals i sumarem altres productes al nostre catàleg, com melmelades, quètxup, mel amb camamil·la i caramels".

D'altra banda, Anglada reivindica el producte local: "Compram productes d'altres països i no valoram els nostres, i crec que els menorquins hauríem d'aprendre a fer-ho. Ja que no som capaços de competir en quantitat, atès que els costos a l'illa són superiors als de la Península, intentem competir en qualitat, valor afegit i preu". Dolçamar disposa de 120 casetes d'abelles repartides per diferents punts de l'illa i la idea és fer-ne una ampliació amb vista al futur.

Dolçamar ha acabat en primera posició amb 91 punts, dos més que la segona mel classificada, Das Nosas Abellas (la Corunya). En tercera posició figuren amb 88 punts la mel de Calatayud i una altra menorquina Mel i Untis.

stats