Societat 25/05/2019

El documental 'Tot inclòs' ja és públic

Els creadors alliberen el reportatge que s'endinsa en els danys i les conseqüències del turisme a les Balears

A. Schnabel
1 min
Turistes al centre urbà de la capital mallorquina.

PalmaDesprés d'una gira de presentacions durant més de nou mesos per pobles de les Balears, però també a Catalunya, al País Basc, al País Valencià, Andalusia, Galícia, Portugal i Grècia, el col·lectiu editorial Tot Inclòs ha informat aquest dissabte que el seu documental sobre els danys i les conseqüències del turisme a les Illes ja es pot veure de manera gratuïta a la seva pàgina web. Aquesta publicació coincideix amb la jornada de reflexió prèvia a les eleccions. I no és casualitat: el grup convida "a cavil·lar conjuntament sobre un dels problemes que marquen d'una manera més intensa la nostra realitat social, econòmica i política", segons hi explica Tot Inclòs en un comunicat.

El reportatge pretén posar damunt la taula la turistització com a problema social que, segons els seus creadors, "no té en els debats polítics l'espai per ser qüestionat, revisat i contestat". Mentrestant, consideren que la saturació, la massificació, la precarització, l'explotació del territori i dels recursos, la dificultat de l'accés a l'habitatge i les condicions dignes de treball "no són abordades des de la necessitat de replantejar el monocultiu turístic intensiu".

El documental ha estat subtitulat en català, euskera, gallec, castellà, esperanto, anglès, francès, portuguès, italià, alemany i grec, gràcies a les persones que hi han col·laborat.

stats