Societat 27/09/2018

El documental del col·lectiu Tot Inclòs s'estrena aquest dijous al CineCiutat

'Tot inclòs. Danys i conseqüències del turisme a les nostres Illes' es projectarà a les 19 hores i a les 21

Ara Balears
2 min

PalmaTot Inclòs, el col·lectiu editorial "dedicat a la crítica integral del turisme", estrena el seu documental 'Tot inclòs. Danys i conseqüències del turisme a les nostres Illes' aquest dijous al CineCiutat, de Palma, a les 19 hores. A les 21 h hi haurà un altre passi. L'acte coincideix amb el Dia internacional del turisme.

A partir d'aquí s'iniciarà una gira de presentacions en diferents indrets de Mallorca i altres ciutats de fora de l'illa. Aquesta primera cita consistirà en una breu presentació a càrrec del grup impulsor i de l'equip tècnic, seguida de la projecció del documental, que dura poc més d'una hora, i d'un col·loqui posterior.

Aquest nou treball pretén ampliar l'abast de recepció del discurs crític contra el turisme, per tal que un major nombre de persones conegui "l'altra cara de la indústria que aquí s'ha establert en forma de monocultiu", explica Tot Inclòs, que vol crear una reacció, que la gent es qüestioni el model turístic del tot inclòs i que "se sumi a la lluita dels qui pensam que d'aquesta manera ens encaminam cap a un possible col·lapse i que hem d'apostar des d'ara mateix per un altre tipus d'economia i societat".

L'estrena arriba després de gairebé un any i mig de feina: des de la formació de l'equip tècnic, la recerca de finançament fins a la concepció del projecte i la posada en marxa. L'associació assegura que el 2014, quan s'embarcaren a editar monogràfics en paper sobre aquesta qüestió, presentar aquest format audiovisual ja era un dels seus grans objectius, però semblava impossible. "No és el mateix editar 2.000 exemplars de periòdics que aventurar-se en la realització d'un documental de llarga durada", confessen.

Les dificultats anaven des de trobar els professionals del gremi fins a aconseguir una gran quantitat de doblers, "un pressupost gens comú en el nostre àmbit de petits col·lectius autogestionats". "Gràcies al treball d'un equip tècnic que ha cregut des d'un principi en aquest projecte i especialment a les moltíssimes aportacions de gent que en la campanya de microfinançament, a través de la plataforma Goteo, també va apostar per donar suport al documental, ara podem dir ben fort que ho hem aconseguit", afirmen els membres del col·lectiu, satisfets del resultat obtingut.

stats