Societat 08/02/2023

Els docents organitzen accions per protestar contra "l'immobilisme" d'Educació

Reclamen una mesa de negociació per replantejar l'avaluació dels alumnes dels cursos on s'aplica la LOMLOE

ARA Balears
1 min
Un institut de Palma en una imatge d'arxiu.

PalmaEls sindicats educatius, agrupats en la Junta de Personal Docent no Universitari de Mallorca, ja tenen data per a la primera protesta contra "l'immobilisme" de la Conselleria d'Educació pel que fa a les negociacions del segon acord marc. Dimecres dia 22 de febrer es preveu que els docents es manifestin davant el Consolat de Mar per reclamar millores en les condicions sociolaborals "que no poden esperar més". Els professionals lamenten el "menyspreu" d'Educació envers el sector, ja que, des de mitjan novembre (moment en el qual tampoc hi havia acord), no s'han tornat a reunir i han recordat que falten pocs mesos per a les eleccions autonòmiques.

Els docents preveuen altres mobilitzacions dins el mes de febrer per forçar l'Administració a negociar l'acord tantes vegades anunciat pel conseller, del qual "no se sap res". En aquest sentit, aquest mateix dimarts alguns membres de la Junta han registrat la sol·licitud per a la convocatòria d'una mesa de negociació. Una de les reclamacions és replantejar l'avaluació dels alumnes dels cursos on s'ha implantat la LOMLOE i minvar la burocratització dels centres. Pel que fa a les millores laborals, reclamen que l'horari lectiu es redueixi a 23 hores setmanals a Primària i a 18 hores a Secundària.

MÉS per Mallorca i Podem donen suport als docents

Dos socis del Govern, MÉS per Mallorca i Podem, han mostrat el seu suport als professionals de l'educació per arribar a un acord de millora. La formació ecosobiranista ha demanat a Educació que reprengui "urgentment" les negociacions amb el col·lectiu, les quals "estan aparcades des de fa mesos". Per la seva banda, Podem també ha demanat que Educació arribi a un acord al més aviat possible.

stats