Societat 21/10/2022

Educació proposa als sindicats una reducció a 18 hores lectives a Secundària en dos cursos

La Conselleria remet un seguit de mesures a les forces sindicals per negociar un acord marc de condicions laborals i polítiques educatives

1 min
Una classe d'institut en una imatge d'arxiu.

PalmaLa Conselleria d’Educació ha remès avui matí als sindicats educatius un seguit de mesures a negociar per fer possible un acord marc sobre mesures sociolaborals i de polítiques educatives que tindria vigència fins a final del 2027. Entre les propostes més importants hi ha la reducció a 18 hores a la Secundària en un termini de dos cursos, una de les demandes principals que reclamaven les forces sindicals i que estava prevista a l'acord marc del 2015.

Altres mesures rellevants del Departament de Martí March són la posada en marxa de la carrera professional docent, la consolidació de les places d'auxiliar administratiu a les escoles el 2023, la creació d'un grup de substitucions permanent de personal docent a la delegació territorial d'Eivissa i Formentera, ajuts al lloguer per als docents destinats de manera forçosa a una illa diferent a la residència habitual, la reducció progressiva de ràtios, la proposta del Pla d'infraestructures 2023-2027 i un pla de climatització de centres.

Cal dir que Educació fa aquesta passa després d'un inici de curs convuls per l'aplicació de la LOMLOE, amb la vaga parcial als centres educatius la setmana passada i la protesta dels sindicats davant el Parlament balear. El mateix conseller va admetre en una entrevista a IB3 Ràdio que era conscient del malestar i la Conselleria ha de ser capaç de donar-hi resposta".

El document es tractarà a la Mesa Sectorial d’Educació prevista per al proper dimecres, 26 d’octubre. A la reunió, els sindicats faran les seves aportacions i es formaran tres meses tècniques: de retribucions i carrera professional, de millora de condicions laborals i de polítiques educatives.

stats