Societat 06/02/2019

Detingut a Colòmbia el presumpte autor de l'estafa immobiliària que es va destapar aquest estiu a Mallorca

L'advocat dels afectats estima que es necessitaran sis mesos per extradir Carlos García

Ara Balears
2 min
Carlos García Roldán, promotor de Lujo Casa.

PalmaLa Guàrdia Civil ha detingut a Colòmbia Carlos García Roldán, cap d'una presumpta estafa immobiliària amb desenes d'afectats a Mallorca que s'investiga des del passat estiu. Dos agents que es desplaçaren de Mallorca a Colòmbia fa diversos dies l'han detingut aquest dimecres, segons ha confirmat l'institut armat. S'estima que la quantitat estafada a més de 200 afectats és milionària.

L'advocat que representa bona parts dels afectats, Bartolomé Salas, ha explicat a l'ARA Balears que una vegada efectuada la detenció s'inicia un llarg procés per dur el sospitós davant la justícia espanyola, que calcula pot durar prop de sis mesos, ja que no hi ha camp conveni amb Colòmbia que faciliti l'extradició per aquest tipus de delicte.

En la causa, en la qual es varen produir quatre detencions a Mallorca l'agost passat, s'investiga la venda fraudulenta sobre pla d'habitatges per als quals els afectats varen aportar diferents quantitats com a senyal.

Si bé als interessats els varen arribar a mostrar solars amb maquinària de construcció, les promocions d'habitatges no han arribat a construir-se i als interessats no se'ls han retornat els doblers.

L'advocat va explicar que els seus clients varen tardar molt a veure que hi havia irregularitats, ja que "els responsables de la immobiliària parlaven amb molta convicció", fins al punt que hi va haver gent que fins fa dos mesos, abans de destapar-se l'estafa, encara pagaven.

Els doblers que demanaven, segons Salas, anaven de 30.000 a 100.000 euros, i fins i tot xifres superiors. "Hi havia gent que pagava mes per mes i altres que varen pagar grans quantitats fins a dues vegades", comenta. Els representants de la immobiliària anaven mostrant els plànols

Les denúncies varen començar a arribar el mes de març del 2018 amb motiu de les excuses que els donaven des de la immobiliària. Quan varen traslladar les denúncies a la Policia Judicial d'Algaida va ser quan va començar la investigació. "Vàrem veure que els plànols que presentaven els arquitectes eren irreals". "Ni construcció ni propietaris dels solars ni construccions, tot era una pantalla de fum", va indicar Salas qua es va destapar el cas l'estiu passat.

stats