Societat 30/08/2018

Els clients varen tardar a veure el frau perquè els estafadors immobiliaris "parlaven amb molta convicció"

Bartolomé Salas, advocat dels afectats per l'engany, explica com es va destapar la trama

Maria Catany
1 min
Bartolomeu Salas, en una intervenció en un programa de televisió.

PalmaEl responsable de desencadenar tota aquesta trama va ser Bartolomé Salas Seguí, advocat dels perjudicats per aquesta estafa immobiliària. L'advocat ha explicat a l'ARA Balears que els seus clients varen tardar molt a veure que hi havia irregularitats, ja que "els responsables de la immobiliària parlaven amb molta convicció", fins a tal punt que "hi ha gent que fins fa dos mesos encara pagava".

Els doblers que demanaven, assegura, anaven de 30.000 a 100.000 euros, i fins i tot xifres superiors. "Hi havia gent que pagava mes a mes i altres que varen pagar grans quantitats fins a dues vegades", comenta. Els representants de la immobiliària anaven mostrant els plànols i oferien detalls sobre els projectes de tal forma que no despertaren sospites fins que va anar passat el temps.

Les denúncies varen començar a arribar el mes de març d'aquest mateix any amb motiu de les llargues que els donaven des de la immobiliària. Quan varen traslladar les denúncies a la Policia Judicial d'Algaida va ser quan va començar la investigació. "Vàrem veure que els plànols que presentaven els arquitectes eren irreals". "Ni construcció ni propietaris dels solars ni construccions, tot era una pantalla de fum", indiquen.

stats