Societat 14/08/2021

Detenen tres patrons d'embarcacions per transportar migrants d'Algèria a Mallorca

Estan acusats d'un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers

ARA Balears
1 min
Una pastera a Portocolom en una imatge d'arxiu.

PalmaLa Policia Nacional ha detingut tres patrons d'embarcacions acusats de pertànyer a un dels grups més actius quant al tràfic de migrants del nord d'Algèria amb destinació a les Balears, segons ha informat Europa Press a través de la Prefectura Superior de les Balears. Estan acusats d'un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers.

El cos policial va iniciar la investigació després de l'arribada de nombroses pasteres en les darreres setmanes a Mallorca. Els dos primers arrestats han derivat de l'arribada d'una embarcació amb 21 persones a Portocolom l'1 d'agost, la qual feia més de 40 hores que estava a la deriva.

Després de rescatar i detenir els migrants, la policia va comprovar que dos d'ells, homes de 29 i 27 anys, formaven part de l'organització criminal i eren els responsables de capitanejar l'embarcació amb destinació a l'illa. Aquests grups, que es dediquen a la migració clandestina, estan ubicats a la zona de la costa nord-est d'Algèria.

En l'arribada d'una altra pastera trobada a Cabrera el 31 de juny, els agents varen detectar que una de les persones que anava a bord, de 20 anys, ja havia estat a Espanya i tenia reclamacions judicials per robatoris a Alacant, i per aquest motiu va ser detingut. D'altra banda, després de diverses gestions d'investigació, els agents varen determinar que un altre dels tripulants de l'embarcació era el patró que l'organització havia designat per fer el viatge.

Les organitzacions estan formades per 'aconseguidors', que són aquelles persones que ofereixen el viatge a Espanya en pastera per una quantitat que ronda els 1.000 euros per persona. D'altra banda, altres membres s'encarreguen d'obtenir els mitjans necessaris per viatjar, com ara el vaixell, el combustible, el motor i un dispositiu GPS.

stats