Societat 27/09/2021

Detenen un jove per l'incendi en un pis ocupat del carrer de Manacor, a Palma

L'edifici està declarat en ruïnes, però mentre els ocupes hi visquin no s'hi poden dur a terme les tasques de millora

ARA Balears
1 min
L'edifici on s'ha produït l'incendi.

PalmaLa Policia Nacional ha detingut un jove de 20 anys per l'incendi en un pis ocupat del carrer de Manacor, a Palma. El cos policial s'ha fet càrrec de la investigació aquest dilluns i encara no ha aclarit les causes de l'incendi, però ja se n'ha identificat el presumpte culpable.

Les primeres investigacions apunten que l'incendi s'hauria originat després que el detingut intentàs robar a l'habitatge. Els bombers varen poder extingir el foc poc després de l'avís, però, tot i això, una dona que vivia a l'edifici va haver de ser atesa pels serveis d'emergències per inhalació de fum.

Aquest matí, el batle de Palma José Hila, ha explicat a IB3 Ràdio que aquest edifici està pendent de ser remodelat, però la presència d'ocupes impedeix que el propietari pugui fer les obres pertinents per assegurar l'immoble. Hila ha informat que els tècnics de l'Ajuntament varen precintar l'edifici, però que els ocupes van rompre la cinta i hi varen entrar a viure tot i l'advertència del perill d'esfondrament.

Davant aquesta situació, ara no es poden començar les obres fins que el jutge no n'ordeni el desnonament.

stats