Medi Ambient desmantella el xibiu de Cala Varques

En l'operació hi han participat agents de Medi Ambient, l'Ibanat, la Policia Local de Manacor i la brigada municipal

El xibiu il·legal de Cala Varques ha quedat definitivament desmantellat aquest dissabte gràcies a un operatiu coordinat per la Conselleria de Medi Ambient. Hi han participat agents de la mateixa Conselleria, l'Ibanat, la Policia Local de Manacor i la brigada municipal.

L'Ajuntament de Manacor ja  va anunciar la mesura divendres en una roda de premsa conjunta amb Medi Ambient. El xibiu, que feia 12 anys que actuava de manera irregular, s'ha pogut desmantellar gràcies a una autorització judicial concedida a la Conselleria.

L'Ajuntament de Manacor anuncia el desmantellament del xibiu de Cala Varques

L'any passat, l'amo del xibiu va rebre una sanció de 100.000 euros, a més d'una resolució que li impedia reobrir. No obstant això, es va declarar insolvent i va presentar documentació que indicava que el xibiu era la seva residència habitual, fet que dificultava les tasques dels agents de Medi Ambient. La Conselleria va decidir posar en mans de la Fiscalia l'assumpte per intentar que se li imputàs un delicte de desobediència.

Finalment el Jutjat Contenciós Administratiu número 3 de Palma ha autoritzat la Conselleria perquè divendres informàs el propietari del xibiu i en començàs el desmantellament. Dues patrulles de la Policia Local, una de la Policia Nacional i quatre agents de Medi Ambient s'hi van desplaçar per oficialitzar el tancament de l'establiment.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF