L'Ajuntament de Manacor anuncia el desmantellament del xibiu de Cala Varques

Una autorització judicial ha permès el tancament de l'establiment, que actuava de manera irregular des de feia 12 anys 

L'Ajuntament de Manacor ha anunciat aquest divendres en una roda de premsa conjunta amb la Conselleria de Medi Ambient i Territori el desmantellament definitiu del xibiu de Cala  Varques, que feia 12  anys que actuava de manera irregular. Després de moltes actuacions per via administrativa, finalment una autorització judicial ha permès a la Conselleria de Medi Ambient i Territori tancar l'establiment.

Amb la represa de l'activitat turística, la comissió de feina de Cala  Varques  es va tornar a reunir per tractar el tema del xibiu. Aquesta vegada s'hi varen unir una jutgessa i una fiscal, que varen suggerir que es dugués a terme una nova línia tenint en compte que l'administrativa feia anys que no donava resultats.

L'any passat, l'amo del xibiu va rebre una sanció de 100.000 euros, a més d'una resolució que li impedia reobrir. No obstant això, es va declarar insolvent i va presentar documentació que indicava que el xibiu era la seva residència habitual, fet que dificultava les tasques dels agents de Medi Ambient. La Conselleria va decidir posar en mans de la Fiscalia l'assumpte per intentar que si li imputàs un delicte de desobediència.

Finalment el Jutjat Contenciós Administratiu número 3 de Palma ha autoritzat la Conselleria perquè aquest divendres dematí informàs el propietari del xibiu i en començàs el desmantellament. Dues patrulles de la Policia Local, una de la Policia Nacional i quatre agents de Medi Ambient s'hi han desplaçat aquest divendres per oficialitzar el tancament de l'establiment. Aquest dissabte està previst que el xibiu quedi totalment dissolt.

El conseller de Medi Ambient i  Territori , Miquel Mir, ha recordat que "Cala  Varques  és un espai natural protegit" i que "es continuarà fent vigilància i control sobre la zona". "El procediment ha estat llarg però satisfà i dignifica el que mereix un espai amb valors ambientals tan importants", ha afegit el conseller. El batle del municipi, Miquel Oliver, ha insistit que "el negoci del xibiu era el que retroalimentava les altres activitats irregulars a la zona ". "Es va començar l'any 2015 amb la prohibició d'aparcar" i avui finalment "podem dir que s'ha acabat el xibiu de Cala Varques", ha conclòs Oliver.