Societat 03/12/2021

Descobreixen sis fosses més a Son Coletes

S'espera que la segona fase d'excavacions acabi en les pròximes setmanes

ARA Balears
1 min
Excavació a Son Coletes

PalmaLa segona fase d'excavacions al cementeri de Son Coletes continua donant resultats. Memòria Democràtica ha informat que s'han descobert sis fosses més, tres de les quals són noves, mentre que les altres tres són una continuïtat de les descobertes l'any passat. Durant aquesta fase s'han recuperat un total de 21 restes articulades i s'espera que es puguin identificar 16 restes més a dues de les concentracions de restes d'una altra de les foses.

Memòria Històrica ha explicat, a través d'un comunicat, que totes les víctimes de la Guerra Civil localitzades durant aquesta segona fase presenten lesions compatibles amb armes de foc. A més, han informat que juntament amb les restes humanes han anat apareixent diferents objectes personals i d'abillament de les víctimes com sabates, botons, botons de puny, sivelles, claus de porta, medalles i alguna moneda.

Les tasques d'excavació i exhumació d'aquesta zona han finalitzat avui. En les tres noves fosses localitzades –les 4,5 i 6-, i Memòria Històrica ha informat que s'han recuperat 19 víctimes, totes en posició original. Aquests darrers dies, les tasques s'han centrat en la continuació de les fosses del 2020 -1,2 i 3. Tot i que la continuació de la fossa 1, ubicada dins la zona enjardinada, es va trobar buida, sí que s'han pogut recuperar de la continuació de la fossa 2, les restes de dues víctimes més. En aquests moments, l'equip tècnic d'Aranzadi i Atics treballa en l'anomenada fossa 3, que és on l'any 2020 es varen localitzar les restes de sis milicians del desembarcament del capità Bayo.

La segona fase d'excavacions i exhumacions de Son Coletes es va iniciar el passat 18 d'octubre i està previst que s'allargui fins a mitjan desembre.

stats