Societat 19/12/2018

Descobert a als Alps italians el dinosaure depredador més antic del món

Les restes del 'Saltriovenator' indiquen que va ser la major espècie carnívora del juràssic inferior

Efe
1 min
Dino Park, un museu a l'aire lliure compta amb més de 120 models de dinosaures, a Lourinha, Portugal.

MadridEl dinosaure depredador de grans dimensions més antic procedeix dels Alps italians i va viure fa 198 milions d'anys, molt abans que altres espècies carnívores, segons un estudi divulgat avui. La investigació, publicada a la revista especialitzada 'PeerJ' i duta a terme per paleontòlegs italians, documenta l'existència del 'Saltriovenator zanellai', del gènere dels ceratosaures. Amb una tona de pes, va ser també el depredador més gran del juràssic inferior, una era en què la majoria eren més petits.

Els ossos del 'Saltriovenator' van ser descoberts accidentalment l'any 1996 per un aficionat als fòssils en una mina prop de Saltrio, uns 80 quilòmetres al nord-est de Milà. El paleontòleg Cristiano Dal Sasso, del Museu d'Història Natural de Milà, va estudiar les restes durant anys per tal de desxifrar les particularitats d'aquests dinosaures.

"L'anàlisi paleohistològica indica que el 'Saltriovenator' era un individu subadult en creixement, per la qual cosa la seva mida estimada és encara més notable, en el context del juràssic inferior", va explicar Simone Maganuco, coautora de la investigació. Les troballes sobre aquesta espècie revelen que la competència evolutiva entre els depredadors corpulents i els herbívors gegants, que es tradueixen en espècies cada cop més grans, ja havia començat fa 200 milions d'anys, segons els experts.

stats