Hidrogen
Societat 31/03/2023

Denuncien que l’hidrogen dels nous busos de Palma es transportarà des de la planta de Lloseta en camions de gasoil

La plataforma Reviure Tofla ha demanat la retirada del projecte per la manca de transparència

ARA Balears
1 min
Cimentera de Lloseta propietat de l'empresa multinacional Cemex

PalmaReviure Tofla ha denunciat aquest divendres que l’hidrogen dels nous autobusos de Palma es transportarà des de la planta de Lloseta en camions de gasoil. A més, aquests vehicles, que circularan per autopistes i carreteres, hauran de tenir la consideració de transport de mercaderies perilloses, atès que es tracta d’un material altament inflamable i a alta pressió. Per aquest motiu, la plataforma ecologista ha criticat la gestió dels responsables polítics i ha lamentat que "les presses dels governants provoquen situacions absurdes".

En aquest sentit, han explicat que han presentat al·legacions al projecte d’instal·lació, recepció, canalització i injecció a la xarxa de gasoductes de l’hidrogen produït a la nova planta de Lloseta, promogut per Redexis, que gestiona els gasoductes de Mallorca. "Ens crida l’atenció que un projecte que suposa una inversió tan elevada i que es presenta com una garantia de sostenibilitat s’hagi d’executar transportant l’hidrogen per les carreteres de Mallorca amb camions de gasoil, o, un altre exemple, que inicialment es plantegi que l’hidrogen arribi amb vaixells de càrrega", han apuntat.

Per tot plegat, Reviure Tofla ha demanat la retirada del projecte per la manca de transparència i concreció envers el projecte de producció i usos de l’hidrogen, ja que es presenten a exposició pública petits projectes com elements desconnectats entre ells sense un projecte global i amb totes les seves fases.

stats