Salut mental
Societat 01/05/2023

David Beckham revela com afecta la seva vida el trastorn que pateix

L'exfutbolista detalla en un documental de Netflix com viu el seu trastorn obsessivocompulsiu

2 min
David Beckham

David Beckham fa anys que va explicar que pateix un trastorn obsessivocompulsiu, sobre el qual aprofundirà un documental que s'estrenarà aviat a Netflix. Segons avança el diari The Guardian, Beckham explica que es passa hores netejant i endreçant casa seva mentre la resta de la família dorm. "Quan tothom està dormint, jo netejo les espelmes utilitzades, m'asseguro que els llums estiguin alineats correctament i que tot estigui endreçat i net. Odio aixecar-me al matí i baixar i que hi hagi plats, tasses i bols per allà", detalla l'exesportista, que l'any 2006 va confessar que pateix aquest trastorn en una entrevista a la cadena ITV.

L'exfutbolista continua explicant alguna de les coses que fa: "Tallo i recullo la cera de les espelmes, netejo el vidre... aquesta és una de les meves fòbies, que hi hagi una taca al voltant de l'interior de l'espelma. Ja ho sé, és estrany". En l'avançament que detalla el Guardian, es pot sentir l'equip del documental felicitant Beckham per com està de neta la cuina. "La netejo molt bé, però, sincerament, no sé si la meva dona ho aprecia tant", diu l'exfutbolista. Davant d'aquest comentari, Victoria Beckham ràpidament respon que sí que ho aprecia i que el seu marit és "perfecte".

L'exfutbolista explica que viure amb aquest trastorn no és fàcil i que resulta molt cansat, tot i que no pot deixar de fer els seus rituals de neteja. No és la primera vegada que Beckham ha donat detalls de com és la seva vida amb un trastorn obsessivocompulsiu. En altres ocasions ha explicat coses com que compta les seves peces de roba o que col·loca les revistes buscant simetries. "Tinc aquest trastorn obsessivocompulsiu pel qual tot ha d'estar en línia recta o en parelles. Si poso llaunes de Pepsi a la nevera i n'hi ha una de més, l'haig de col·locar en un altre calaix... tot ha de ser perfecte", va explicar en l'entrevista amb ITV.

Netflix va anunciar a finals del 2020 que preparava una sèrie documental sobre Beckham en què es repassarà la seva trajectòria professional, des dels seus inicis quan era un noi de classe treballadora de l'est de Londres fins que es va convertir en una estrella mundial. La docusèrie també donarà espai al projecte professional actual de l'exesportista, l'equip de futbol Inter de Miami. Tot i que es vol centrar molt en l'actual moment professional de l'exfutbolista, també s'endinsarà en qüestions personals com ara la seva vida familiar. Per això s'espera que la sèrie documental compti amb material inèdit com vídeos privats de celebracions familiars o fins i tot imatges de les primeres cites que van tenir David Beckham i la seva dona Victoria. L'exfutbolista va firmar un acord de 18 milions de dòlars amb la plataforma per aquesta sèrie.

stats