Societat 29/03/2022

La Creu Roja allotja 160 refugiats del Palma Bellver en un altre hotel

Altres 58 desplaçats es deriven a espais temporals i prop de 50 més es mantenen a l'hotel covid

2 min
L'hotel Palma Bellver

PalmaLa Creu Roja comença a distribuir les prop de 250 persones refugiades procedents d'Ucraïna allotjades a l'hotel covid, el Palma Bellver, després que el Govern li hagi delegat les competències d'atenció i derivació. Així, l'entitat social derivarà la majoria de desplaçats pel conflicte a un complex hoteler, que té 160 places dividides en dos blocs d'habitacions de lloguer, segons ha informat la Conselleria d'Afers Socials en un comunicat aquest dimarts.

Això permetrà evitar la transitorietat d'aquestes persones i derivar directament en un espai temporal més llarg –d'un mes a un any– la majoria dels refugiats. A banda d'aquests, l'entitat social traslladarà 58 refugiats més a altres dos espais temporals, que ja s'estan habilitant. Tot i que la concessió amb l'hotel covid (Palma Bellver) acaba demà dia 30 de març, allà es mantindran 25 habitacions –amb prop de 50 places– per atendre un mes més algunes d'aquestes persones, que van arribar en una primera tongada.

Una vegada la Creu Roja ha aconseguit tancar l'acord per a aquestes 160 places, el Govern ho ha comunicat a la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), qui havia ofert 350 places a l'Executiu per acollir els refugiats ucraïnesos, i ha reconegut la seva mostra de solidaritat. Tot i això, el Govern autonòmic continua habilitant i cercant espais per col·laborar amb el govern d'Espanya i posar-los a disposició del sistema de protecció de refugiats.

A partir d'ara, la Creu Roja s'encarregarà d'atendre els refugiats en aquests nous espais. En aquest sentit, Afers Socials celebra que es pugui tenir accés a aquestes 160 places en lloc de tenir espais disseminats en diferents indrets.

Els refugiats critiquen l'organització

En relació amb aquestes derivacions, diversos refugiats ucraïnesos han criticat la manca d'organització a l'hora de programar els trasllats a altres punts "sense especificar" de les Balears, segons les declaracions que ha recollit Europa Press d'IB3. Algunes d'aquestes famílies han lamentat que no saben on anar "perquè ningú ho ha comentat".

"Van deixar un paper sota la porta de les habitacions dient que demà –dimecres– ens traslladarien a un punt sense especificar" de les Illes, ha explicat una d'aquestes famílies. Segons han detallat, en aquesta fulla s'incloïen dues caselles on podien marcar si acceptaven o no. Davant això, prop de 60 persones han protestat davant la porta de l'hotel Palma Bellver contra aquesta situació, algunes de les quals portaven llaços grocs i blaus a la seva roba, els colors de la bandera d'Ucraïna.

stats