Societat 28/03/2022

Els hotelers de Mallorca ofereixen 350 places per acollir refugiats ucraïnesos

Aniran destinades a les persones que actualment es troben a l'hotel covid

ARA Balears
2 min
Alguns dels nins refugiats que han arribat a Mallorca.

PalmaLa Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) ha posat 350 places a disposició del Govern per acollir els refugiats ucraïnesos que actualment es troben a l'hotel covid, que té previst tancar aquest dijous.

Si bé en un principi el sector hoteler havia ofert unes 250 places, la Consellera d'Afers Socials I Esports, Fina Santiago, ha agraït durant una roda de premsa que hagin ofert "més del que s'havia demanat". Així mateix, ha anunciat que l'Executiu començarà a col·laborar amb la Creu Roja a partir d'aquest horabaixa per seleccionar els espais "més adequats" per als refugiats que es desplacin durant aquesta setmana.

90 habitacions

Es tracta d'unes 90 habitacions, estudis i apartaments, que "actuaran de pont" fins que es disposi dels espais temporals definitius que s'estan habilitant actualment. Segons ha recordat el Govern en una nota de premsa, les Balears van posar a disposició de l'Executiu central un total de 250 places de l'hotel covid, "amb el compromís de fer un esforç i cercar els espais necessaris per a l'atenció temporal dels refugiats".

Com que el contracte amb l'hotel covid acaba a finals d'aquest mes, la FEHM permetrà que les famílies que encara no hagin estat derivades a espais temporals ja habilitats romanguin en diferents hotels i apartaments de l'illa.

Sistema de protecció internacional

Durant els dies que queden fins a finalitzar el contracte, la Creu Roja farà les gestions necessàries per obtenir el vistiplau del Govern central i per incloure aquests allotjaments temporals en el sistema de protecció internacional de l'Estat, per així poder contractar al personal adequat per fer-ne un seguiment.

L'Executiu balear ha remarcat que el fet de disposar de l'hotel covid fins ara "ha fet possible una actuació immediata d'acollida". També ha destacat que entitats, particulars, empreses, congregacions religioses i el bisbat treballen per garantir l'allotjament dels refugiats que encara són en aquest espai hoteler.

Així mateix, ha assegurat que es continuen cercant espais a l'arxipèlag per poder-los oferir al Govern central. Finalment, ha recordat que el Pla Nacional d'acollida aprovat a Espanya des del passat 17 de març estableix que els refugiats que arriben sense allotjament concret han de ser derivats a un dels quatre centres que hi ha a la Península, situats a Barcelona, Madrid, Alacant i Màlaga. Una vegada enregistrats en aquests punts, poden ser redirigits als espais temporals disponibles que disposi l'Estat.

stats