Societat 25/02/2022

Les Balears s'ofereixen a acollir refugiats d'Ucraïna

La consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, ha censurat l'atac militar de Rússia i "el seu model imperialista"

ARA Balears
1 min
Moltes persones, algunes portant bosses i maletes, caminant cap a l'estació de tren de Kíev-Pasazhirski, a Kíev

PalmaEl Govern balear posarà espais a disposició de l'executiu estatal per acollir ucraïnesos que podrien fugir del país els pròxims dies a conseqüència de la invasió russa, segons informa Europa Press. Així ho ha expressat, en declaracions als mitjans, la consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago, qui ha censurat l'atac militar de Rússia i "el seu model imperialista" de fer política.

La consellera ha recordat que el Govern disposa de dos espais per acollir refugiats: un que és propietat de les Balears i un altre que està llogat a través de la Conselleria. En aquest punt, la titular d'Afers Socials ha destacat que el Govern es posa a disposició de l'Estat en cas que decideixi acollir ciutadans ucraïnesos.

Segons Santiago, de moment s'ha de fer una política d'acollida amb caràcter temporal i si el conflicte "s'enquista", "s'hauria de fer una política de redistribució". En aquest sentit, ha assenyalat que les persones que fugen de conflictes com aquest, en principi, volen quedar als països del voltant.

Santiago també ha donat suport a les peticions de les Nacions Unides perquè s'acabin de manera immediata els atacs i ha demanat "apostar per mesures polítiques, econòmiques i de tota mena per evitar una confrontació major", ja que els efectes d'aquest atac seran "a curt, mitjà i llarg termini".

stats