Societat 17/02/2022

El cost de la internalització d'IB3 no interferirà "en cap cas" en altres partides de producció pròpia

La consellera Mercedes Garrido ha assegurat que aquest procés costarà "molt menys" de sis milions d'euros i ha manifestat el "compromís" amb les productores locals

ARA Balears
1 min
Mercedes Garrido, durant la comissió de control a IB3.

PalmaDurant la comissió de control a IB3 d'aquest dijous, la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha assegurat que el cost de la internalització de l'ens públic no farà "baixar altres partides" i que "en cap cas afectarà" els fons destinats a contractació i producció pròpia. La consellera ha comparegut al Parlament per explicar el procés anunciat al gener; a més, ha manifestat el "compromís" del Govern amb les productores locals.

Garrido també ha precisat que el cost de la internalització "no seran sis milions", sinó que "serà molt menys". Segons ha mencionat, l'informe de la consultora que treballa amb aquesta xifra "és excessivament prudent". D'aquesta quantia, en tot cas, se'n parla "com un màxim".

Arran d'una pregunta del PP, Garrido ha negat que el Govern s'hagi vist "obligat" a anunciar i iniciar el procés d'internalització per la pressió dels treballadors, i tampoc ho han fet "per un interès electoralista" –pensant ja en les eleccions del 2023. Segons la consellera, aquest és el moment adequat per començar aquest procés, una previsió inclosa en la Llei de pressupostos estatals de 2022 –que eximeix la internalització de serveis de la taxa de reposició.

stats