Societat 09/12/2021

Cort fa una passa més enllà per conservar el casal i la biblioteca de Son Sardina

L'Ajuntament ha aprovat pagar 900 euros de lloguer durant cinc anys per mantenir aquests serveis

2 min
Entrada del casal de barri de Son Sardina

PalmaL'Ajuntament de Palma ha fet una passa més enllà per garantir la continuïtat del casal de barri i la biblioteca de Son Sardina, que estaven en perill de ser desnonats. Segons ha informat aquest dijous el portaveu de l'equip de govern municipal, Alberto Jarabo, Cort ha acordat a la junta de govern iniciar una convocatòria pública perquè el Consistori llogui un local a la zona de Son Sardina "que pugui ser destinat a casal de barri i biblioteca comunitària".

Fins ara, aquests serveis estaven ubicats en un immoble que administra CaixaBank i que era propietat del fons d'inversió Lone Star. A finals del 2019 el casal i la biblioteca varen quedar en perill davant un possible desnonament, però l'Ajuntament va intervenir per evitar-ho. Ara, ha explicat Jarabo, l'entitat bancària "no té cap intenció de transferir ni de vendre el local", de manera que tenen "garantida la continuïtat del casal i les biblioteques".

De fet, ha dit Jarabo, CaixaBank ja ha mostrat la intenció de presentar-se al concurs públic d'arrendament. "La despesa global prevista és un contracte de cinc anys de 54.000 euros, que són 900 euros mensuals, que es compartiran entre l'àrea de Cultura i de Participació Ciutadana", ha puntualitzat el regidor.

Així mateix, ha recordat que "el local on s'ubiquen el casal i la biblioteca el va cedir l'entitat Sa Nostra el 2005 a l'Ajuntament de Palma per mitjà d'un conveni que tenia una durada de deu anys". A partir d'aquí, ha apuntat, "va passar per diferents mans, amb les quals el Consistori va començar a negociar" i els varen donar l'opció de "continuar llogant en lloc de cedir la propietat".

Tant si és aquest immoble com un de diferent, Jarabo ha advertit que hi ha certes condicions. "El local ha d'estar ubicat a la zona urbana de Son Sardina, ha de ser una planta baixa per facilitar-hi l'accés a tothom i ha d'estar en perfectes condicions per fer-hi les activitats habituals. La superfície mínima útil ha de ser de 350 metres quadrats", ha assenyalat. El termini per presentar-se a la convocatòria pública durarà 15 dies a partir de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

stats