Societat 19/11/2019

Son Sardina demana a Cort que eviti el desnonament del casal de barri i la biblioteca

L'associació de veïns i el grup de joves del barri denuncien que Bankia va vendre l'espai a un fons voltor que ara els obliga a desocupar-lo abans del 27 de desembre

A. T.
2 min
Entrada del casal de barri de Son Sardina

PalmaL'Associació de Veïns i el Grup de Joves de Son Sardina varen emetre un comunicat aquest dilluns per denunciar que es veuen obligats a abandonar el casal de barri i la biblioteca abans del 27 de desembre i per demanar a l'Ajuntament de Palma que hi actuï. Segons diuen ambdues entitats, l'anterior propietari de l'espai, Bankia, "va vendre l'immoble a un fons voltor, Coral Homes, amb seu a Madrid". La darrera entitat en posar-se en contacte amb ells ha estat el fons immobiliari Servihabitat per informar-los que el seu contracte actual finalitza en un més, expliquen.

"Estam en contacte amb l'Ajuntament, però no hi ha cap resposta ferma, diuen que ho estan mirant", afirma el president de l'Associació de Veïns, Biel Fiol, qui reclama que "s'actuï amb més urgència". Fiol confia a poder arribar a un acord tant amb Cort com amb Servihabitat per tal de poder conservar tant la biblioteca, oberta des del 2005, com el casal, obert el 2014.

L'Associació de Veïns i el grup de joves de Son Sardina defensen que en el moment que la titularitat d'ambdós centres va passar de mans de Bankia (anteriorment Sa Nostra) a Coral Homes varen notificar-ho a l'Ajuntament, però aquest "no va revisar el conveni". És per això que ara exigeixen al Consistori que solucioni el problema en el mes que els queda per desocupar l'espai.

Imatge difosa a les xarxes socials

En aquest sentit, consideren que "l'Ajuntament no ha estat prou atent i efectiu a l'hora de revisar i de fer seguiment constant del conveni amb la propietat de l'immoble". A més, recorden que l'actual equip de govern "s'abandera d'unes polítiques antidesnonaments i participatives" i que per això "seria una negligència no actuar amb la contundència necessària" per evitar aquesta situació.

"Perdríem unes instal·lacions d'una qualitat i d'una ubicació difícilment millorables per les característiques del poble i Son Sardina es veuria negativament impactada pel que fa a l'oferta lúdica, cultural i educativa", lamenten en la seva publicació de Facebook. Per tal d'evitar el tancament, conviden a qui ho vulgui a adherir-se com a associació a l'escrit per presentar-lo a Cort i deixar clar que "al poble es planten forts i units".

Juntament amb això, destaquen el paper que juguen ambdues instal·lacions al barri a l'hora de potenciar les "xarxes d'associació i de solidaritat comunitària". Els veïns aporten tot un llistat de funcions amb què compleixen el casal de barri i la biblioteca: "s'hi realitzen importants tasques de formació amb la participació d'usuaris de la fundació Amadip, l'associació de veïns hi fa les seves reunions i trobades amb diferents col·lectius, la Comissió de Festes hi prepara les festes d'estiu, l'associació Joves de Son Sardina l'ha convertit en la seu que els permet trobar-se més enllà de bars i de places i poder organitzar allà tot allò que fan al llarg de l'any, l'equip de futbol local també el fa servir com a espai de reunions i s'hi acullen els tallers de ball, costura, repàs, pintura i relaxació", entre d'altres.

stats