Societat 21/05/2020

Cort autoritza la instal·lació de mampares als taxis com a element de protecció sanitària

El seu ús no és obligatori, però l'Ajuntament el recomana per tal d'augmentar la seguretat dels conductors i usuaris

Ara Balears
2 min
Un taxi de Palma.

PalmaL'àrea de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de Palma autoritzarà la incorporació de mampares a la flota de taxis de Palma, que actualment té un total de 1.246 llicències a la ciutat. La seva instal·lació no és obligatòria, però des el Consistori la recomana per tal de protegir els conductors i usuaris en cas que algun passatger no dugués mascareta.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, ha aprofitat per agrair a aquest sector la capacitat d'adaptació que ha demostrat als nous reptes que ha plantejat la crisi del covid-19 i la feina feta durant aquests mesos, en què molts taxistes també han hagut de quedar a casa per garantir la protecció del seu entorn més vulnerable.

El decret municipal que autoritza les mampares als taxis estableix una sèrie de condicions, com ara que siguin mampares fabricades professionalment i que siguin de plàstic 100% flexible i 100% transparent i el gruix no superi els 3 mm. A més, hauran d'estar proveïdes d'una finestreta per facilitar el pagament de serveis, haurà de garantir la correcta ventilació i climatització de l'interior del vehicle i no es permetrà l'ús de mampares de qualsevol element rígid que pugui suposar un risc per als usuaris i els taxistes.

El Consistori ha recordat que, a més d'aquesta mesura, durant aquesta crisi l'àrea de Mobilitat Sostenible, juntament amb l'EMT i la plataforma Spare i el sector del taxi, ha impulsat el Transport a la Demanda (TAD), que ja està operant a diferents trams i horaris de sis línies de l'EMT amb puntes de fins a 30 serveis diaris.

Actualment, un total de 119 llicències de taxi ja s'han adherit al TAD entre Llucmajor i Palma i la plataforma Spare, amb la qual es sol·licita un servei, ja té 480 usuaris registrats, 148 dels quals han fet almenys un viatge i 98 en són usuaris recurrents.

stats