Societat 04/06/2020

Constitueixen el Club de Roma Grup Balear

El grup pretenia fer la presentació la tercera setmana de març, però la crisi del coronavirus va obligar a ajornar-la fins aquest dijous

Ara Balears
1 min
Sessió inaugural del Club de Roma Grup Balear

PalmaEl lobby Club de Roma, format per experts de diferents disciplines i present a una cinquantena de països, ha arribat a les Illes. El coordinador del Grup Balear, José Francisco Conrado de Villalonga, ha constituït aquest dijous la delegació del club amb una sessió inicial per videoconferència organitzada per la plataforma Zoom-Pro i el suport de la Caixa i la col·laboració del CaixaFòrum de Palma.

El grup tenia la intenció de fer la presentació de manera presencial la tercera setmana de març, però la crisi del coronavirus va obligar a ajornar la sessió fins al juny. En aquesta reunió inaugural hi han estat presents tots els membres del Club de Roma Grup Balear, entre els quals es troba el rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet. Al mateix temps, més de 200 persones han seguit la trobada a través de YouTube en directe.

Tots els membres del club "han estat convidats per dues raons: per la seva experiència professional dilatada i categoria intel·lectual, i pel seu interès a pertànyer-hi", ha assenyalat el seu coordinador a les Balears. Actualment, el Club de Roma està instaurat a 52 països i a Espanya ja en formen part 325 persones.

En un petit recorregut per la seva història, José Francisco Conrado de Villalonga ha recordat que el club va ser constituït a Roma per l'italià Aurelio Peccei i l'escocès Alexander King el 1968 i va arribar a Espanya el 1976. Els dos creadors van decidir convidar-hi altres personalitats, com ara científics, intel·lectuals, economistes i empresaris, perquè en formassin part. Segons De Villalonga, la intenció del club és "analitzar problemes i mancances de la societat i proposar solucions que puguin ser útils per a la comunitat".

stats