Societat 08/03/2021

El Consell de Menorca demana reivindicar el 8-M amb "més contundència" que mai

Consideren que les dones són les principals perjudicades a l'àmbit laboral durant la pandèmia

Iván Martín
2 min
Una concentració convocada per CCOO a la delegació del Govern ha reivindicat els drets de les dones.

MaóEl Consell de Menorca reivindica amb "més contundència" el compromís i el caràcter reivindicatiu del Dia internacional de la dona. En un manifest institucional destaquen la importància del 8-M i insisteixen en el paper de l'Administració en la consolidació de la igualtat plena i efectiva, la no violència i no discriminació entre dones i homes, igualtat com a dret bàsic i essencial, de justícia per al progrés de la societat menorquina i per a la millora de la democràcia.

El manifest del Consell recorda: "Ara fa un any que la nostra societat està immersa en una crisi sanitària mundial que n'ha duit aparellada una altra de social i econòmica sense precedents a la nostra història recent", i afegeix: "S'ha posat de manifest que encara hi ha molta feina a fer en la lluita per la igualtat, la no violència i la no discriminació de les dones, perquè ha quedat més que palès el paper fonamental de la dona davant la pandèmia ocupant llocs de primera línia en l'àmbit sanitari i científic".

La màxima institució insular lamenta la pèrdua de llocs de feina a càrrec de dones durant la pandèmia: "Són elles les que majoritàriament han perdut la feina, les que han patit un ERTO, les que han tornat a assumir la responsabilitat de tenir cura de les seves mares i els seus pares, així com dels fills i la llar". A més, denuncien: "Les dones suporten unes càrregues totalment desproporcionades que han suposat una tortura afegida per a totes les víctimes de les violències masclistes".

El lema escollit per les Nacions Unides, 'Per un futur igualitari en el món de la covid-19', representa, segons el Consell, els nous obstacles ocasionats per la pandèmia, que se sumen als ja existents de caràcter social i sistèmic, que frenen la participació i el lideratge de la dona, perquè, si bé són la majoria del personal de primera línia, continuen essent minoria en els espais de poder i de presa de decisions.

El manifest finalitza amb una clara demanda: "Aquesta crisi no pot deixar ningú enrere, però tampoc no pot passar per damunt dels drets de les dones. No podem fer ni una sola passa enrere en el llarg camí que hem recorregut junts en aquesta lluita. Hem de tancar definitivament les escletxes que ja fa massa temps que resten obertes, la laboral i la salarial, però també la digital i la de la corresponsabilitat".

stats