Societat 09/03/2020

El Consell de Mallorca convoca ajudes per a les entitats juvenils

En total, hi destinarà 150.000 euros

Ara Balears
1 min
El 2019 es beneficiaren d'aquestes ajudes 29 entitats juvenils

PalmaEl Consell de Mallorca, a través del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, ha obert aquest dilluns una línia d'ajudes d'un total de 150.000 euros. Aquestes subvencions estan dirigides a les entitats juvenils de Mallorca, perquè puguin dur a terme activitats per al jovent i cobrir les despeses de manteniment, segons ha indicat la institució en una nota.

La intenció d'aquestes ajudes és "enfortir el teixit associatiu juvenil de Mallorca, que fa una feina molt valuosa per a les persones joves i la seva participació en la societat. A més, també serveixen per finançar activitats, com cursos o projectes educatius, en favor d'hàbits de consum saludables i responsables o sobre igualtat", ha manifestat Jaume Alzamora, conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local.

Aquesta convocatòria de subvencions es divideix en dues línies d'actuació. La primera destinarà 50.000 euros al manteniment de les entitats juvenils i cada sol·licitant podrà obtenir fins a 3.000 euros per cobrir les despeses del lloguer d'espais i equips, així com per reparar instal·lacions o contractar personal.

La segona línia d'ajudes, de 100.000 euros, i que finançarà fins a 7.000 euros a cada sol·licitant, és per a projectes dirigits a participants, d'entre 3 i 30 anys, amb l'objectiu d'adquirir competències, habilitats socials i hàbits saludables. A més, també la podran demanar aquelles entitats que fomentin activitats d'inclusió social, informació sobre salut, igualtat, drets de col·lectius vulnerables i protecció de medi ambient, entre altres temàtiques. En aquest cas, les activitats hauran d'estar dirigides a joves d'entre 14 i 30 anys.

El Consell de Mallorca ha recordat també que l'any 2019 varen ser 25 les associacions i entitats juvenils que es varen beneficiar d'aquestes ajudes, que arribaren fins als 90.000 euros.

stats